Opiskelu työttömyyden aikana avoimessa yliopistossa

Opiskelu kannattaa ja on mahdollista myös työttömyyden aikana. Jos suunnittelet aloittavasi opinnot avoimessa yliopistossa työttömänä ollessasi, olethan opintojen suunnittelun alkuvaiheessa yhteydessä omaan TE-toimistoosi.

Opiskelumahdollisuudet työttömyyden aikana

Tiesithän, että voit valita omien osaamistarpeittesi mukaisesti opintoja koko opintotarjonnastamme. Kun olet löytänyt mieleisesi opinnot, hyväksytä suunnitelmasi etukäteen omassa TE-toimistossasi. Ohjausta opintojen suunnitteluun saat opintopalveluistamme. Olemme täällä sinua varten.

Päätoiminen opiskelu avoimessa yliopistossa

Voit hakea oikeutta omaehtoiseen opiskeluun avoimessa yliopistossa työttömyystuella, jos olet vähintään 25-vuotias työtön työnhakija ja työllistymissuunnitelmassasi on sovittu koulutuksen tarpeesta. Lisätietoa omaehtoisesta opiskelusta työttömyystuella sekä esimerkiksi tiedot tarvitsemistasi lomakkeista löydät TE-toimiston sivuilta.

Mikäli olet suunnitellut opintosi päätoimisiksi ja täytät päätoimisen opiskelun kriteerit, toimi seuraavasti

Sivutoiminen opiskelu avoimessa yliopistossa

Sivutoiminen opiskelu määritellään opintojen vaatiman työmäärän mukaan. Avoimen yliopiston kohdalla se tarkoittaa alle 5 opintopisteen suorittamista kuukaudessa. Lisätietoa sivutoimisesta opiskelusta löydät TE-toimiston sivuilta.

Avoin yliopisto-opiskelu on lähtökohtaisesti sivutoimista opiskelua. Tarvittaessa voimme antaa sinulle selvityksen opintojen sivutoimisuudesta HelpJYU-palvelussamme. Lomakkeelle kirjaudutaan Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmien käyttäjätunnuksella, jonka saat käyttöösi ilmoittautuessasi opintoihin. 

Lyhytkestoinen opiskelu avoimessa yliopistossa

Jos olet vähintään 25-vuotias työtön työnhakija, voit opiskella lyhytkestoisia eli enintään kuuden kuukauden mittaisia opintoja työttömyystuella. Lisätietoa lyhytkestoisesta opiskelusta löydät TE-toimiston sivuilta.

Voit lisätä osaamistasi esimerkiksi näillä opinnoilla:

Robotiikka ja tekoäly 4 op

Ravitsemusta, terveyttä ja liikuntaa 12 op

Osaamista erilaisten oppijoiden opetukseen ja ohjaukseen 15 op

Valmiuksia maahanmuuttajien opetukseen ja ohjaukseen 14 op

Osaamista henkilöstön kehittäjille ja aikuiskoulutuksen parissa työskenteleville 15 op

Viestintäosaamista 15 op

Viestintää hyvinvointialalla 12 op

Yhteiskunta-alan osaamista 15 op

Ympäristöalan osaamista 14 op

Yrittäjyyttä tukevaa liiketoimintaosaamista 15 op

Tutustu koko Jyväskylän avoimen yliopiston opintotarjontaan täältä.

Tilaa avoimen yliopiston uutiskirje

Saat tietoa avoimen ajankohtaisista asioista ja vinkkejä avoimen yliopiston opintotarjonnasta sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuukaudessa. Voit koska tahansa perua suostumuksesi. Tutustu myös tietosuojailmoitukseemme täällä.

Kun painat liity-nappia, siirryt tilauksen onnistumisesta kertovalle sivulle. Pääset takaisin painamalla selaimesi paluunappia.