Opiskelu työttömyyden aikana avoimessa yliopistossa

Opiskelu kannattaa ja on mahdollista myös työttömyyden aikana. Jos suunnittelet aloittavasi opinnot avoimessa yliopistossa työttömänä ollessasi, olethan opintojen suunnittelun alkuvaiheessa yhteydessä omaan TE-toimistoosi.

Opiskelumahdollisuudet työttömyyden aikana

Tiesithän, että voit valita omien osaamistarpeittesi mukaisesti opintoja koko opintotarjonnastamme. Kun olet löytänyt mieleisesi opinnot, hyväksytä suunnitelmasi etukäteen omassa TE-toimistossasi. 

Päätoiminen opiskelu avoimessa yliopistossa

Voit hakea oikeutta omaehtoiseen opiskeluun avoimessa yliopistossa työttömyystuella, jos olet vähintään 25-vuotias työtön työnhakija ja työllistymissuunnitelmassasi on sovittu koulutuksen tarpeesta. 

Sivutoiminen opiskelu avoimessa yliopistossa

Sivutoiminen opiskelu määritellään opintojen vaatiman työmäärän mukaan. Avoimen yliopiston kohdalla se tarkoittaa alle 5 opintopisteen suorittamista kuukaudessa. 

Avoin yliopisto-opiskelu on lähtökohtaisesti sivutoimista opiskelua. Tarvittaessa voimme antaa sinulle selvityksen opintojen sivutoimisuudesta HelpJYU-palvelussamme. Lomakkeelle kirjaudutaan Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmien käyttäjätunnuksella, jonka saat käyttöösi ilmoittautuessasi opintoihin. 

Lyhytkestoinen opiskelu avoimessa yliopistossa

Jos olet vähintään 25-vuotias työtön työnhakija, voit opiskella lyhytkestoisia eli enintään kuuden kuukauden mittaisia opintoja työttömyystuella. Lisätietoa lyhytkestoisesta opiskelusta löydät TE-toimiston sivuilta.