Planetaarinen hyvinvointi -opinnot: Maksuttomat kurssit kaikille

Opiskele planetaarisen hyvinvoinnin opintoja maksutta avoimessa yliopistossa. Nämä opinnot tarjoavat tutkittua tietoa, työelämäosaamista ja ymmärrystä muun muassa kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen eri teemoista sekä ympäristön monimuotoisuudesta.

Planetaarisen hyvinvoinnin opinnot avoimessa yliopistossa

Mitä planetaarisella hyvinvoinnilla tarkoitetaan ja mihin sitä tarvitaan? Miten erilaiset kestävyyshaasteet uhkaavat ympäristömme hyvinvointia, ja kuinka näitä haasteita voidaan ratkaista? Planetaarisen hyvinvoinnin opinnoissa tutustut muun muassa näihin teemoihin eri tieteenalojen tuoretta tutkittua tietoa yhdistellen.

Opintokokonaisuus koostuu neljästä kurssista, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Yhden opintopisteen laajuiset kurssit ovat suoritettavissa verkon välityksellä oman aikataulun mukaisesti. Ensimmäinen kurssi avautuu opiskeltavaksi syyskuussa 2021. Tervetuloa hankkimaan osaamista, jota tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa!

Tutustu ja ilmoittaudu tästä planetaarisen hyvinvoinnin opintoihin opinto-oppaassa.                                                                 
Kurssi opiskellaan onlinecourses.jyu.fi-alustalla.

Opiskele planetaarisen hyvinvoinnin opintoja

Nämä kestävyysteemaiset opinnot johdattavat sinut vastuullisuuden ja planetaarisen hyvinvoinnin teemoihin. Ensimmäisellä kurssilla pääset perehtymään muun muassa globaaleihin ympäristökriiseihin sekä kestävän kehityksen haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Keväällä 2022 tarjontamme täydentyy vielä kolmella Planetaarisen hyvinvoinnin -kurssilla, joilla opit tarkastelemaan mm. nykyisiä talous-, energia- ja ruokajärjestelmiä suhteessa ympäristön ja yhteiskunnan kestävyyteen. Lisäksi tutustut esimerkiksi ekologisten kysymysten taustalla vaikuttaviin kulttuurisiin ja yksilöllisiin ilmiöihin, käsityksiin ja arvoihin.

Opintoja voit suorittaa itsenäisesti verkossa itsellesi sopivaan tahtiin. Opinnot sopivat jokaiselle ihmisen ja luonnon hyvinvoinnista kiinnostuneille, eikä niihin ole pohjakoulutusvaatimuksia. 

Opinnot on kehitetty yhdessä matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan ja resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdomin kanssa.

Tarjontaan tulossa neljä planetaarisen hyvinvoinnin kurssia sekä suomeksi että englanniksi:

  • MOOC 1: Introduction to planetary well-being / Johdatus planetaariseen hyvinvointiin (tämä kurssi tulee suorittaa ensimmäisenä)
  • MOOC 2: Systems for planetary well-being (tammikuu 2022)
  • MOOC 3: Values for planetary well-being (huhtikuu 2022)
  • MOOC 4: Solutions for planetary well-being (huhtikuu 2022)

Tutustu opintoihin JYU avoimen yliopiston opinto-oppaassa

Planetaarinen hyvinvointi -opinnot: Maksuttomat kurssit kaikille
Planetaarinen hyvinvointi Maksuttomat kurssit JYU avoimessa yliopistossa


Planetaarisen hyvinvoinnin opinnoissa

  • voit aloittaa ympäri vuoden
  • voit määrittää itse omaa opiskelutahtiasi
  • opiskelet joustavasti etä- ja verkko-opintoina