Opintojen aloittaminen

Tervetuloa opiskelemaan Jyväskylän yliopiston avoimeen yliopistoon! Tältä sivulta löydät ohjeen, jonka avulla pääset alkuun opinnoissasi. Jos sinulle jää jotain kysyttävää, ota yhteyttä opintopalveluihimme.
  1. Tutustu itseäsi kiinnostavaan oppiaineeseen ja tarjolla oleviin opintojaksoihin avoimen yliopiston opinto-oppaassa. Myös opintokokonaisuudet suoritetaan ilmoittautumalla yksi opintojakso kerrallaan.

  2. Suunnittele opinnot huolellisesti omaan aikatauluusi sopivaksi: mitä aiot opiskella ja milloin? Huomioi suunnittelussa omat tarpeesi ja elämäntilanteesi sekä sinua kiinnostavien opintojaksojen tarjonnan aikataulut. Jos ilmoittaudut opintojaksolle ilmoittautumisajan loppuvaiheessa, sinulla on jakson tekemiseen vähemmän aikaa. Tarkista siis kurssien suoritusajat ja kurssitehtävien mahdolliset viimeiset palautuspäivät, vertaa aikataulua omaan kalenteriisi ja harkitse, ilmoittaudutko jo käynnissä olevaan vai vasta seuraavaksi alkavaan suoritustapaan. Lue lisää opintojen suunnittelusta ja suoritusoikeudestasi.

  3. Valitse opintojakso ja tutustu sen erilaisiin suoritustapoihin. Suoritustapoja on jokaisella opintojaksolla tarjolla yksi tai useampia.

  4. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan, joka on sinulle sopivin. Ilmoittautumiseen pääset opinto-oppaasta klikkaamalla oppiaineen sivulla opintojakson kohdalta valitsemaasi suoritustapaa. Lue vinkit ilmoittautumiseen ja lisätietoja opintomaksuista.

  5. Aloita uuden oppiminen! Ilmoittautumisen yhteydessä saat Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen, jolla voit kirjautua Moodle-oppimisympäristöön. Kirjaudu Moodleen kohdasta JY-tunnuksilla kirjautuminen, niin pääset tutustumaan tarkemmin opiskeluohjeisiin. Kirjaa kalenteriisi opintojen suoritusaika ja opiskele Moodlen sekä opettajan ohjeistusten mukaisesti.

  6. Varmista, että saat käsiisi tarvittavan opiskelukirjallisuuden. Tarkista, onko kirjallisuus lainattavissa Jyväskylän yliopiston kirjaston e-aineistosta tai lähikirjastostasi. Jos asut Jyväskylän lähellä, suosittelemme hankkimaan kirjastokortin Jyväskylän yliopiston kirjastoon heti opintojen alkuvaiheessa.

 

Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.