Psykososiaalinen tuki

Kun tarvitset tukea, olemme apunasi. Tehtävänämme on tukea sinua opiskelijana koko opiskeluprosessisi ajan osana perusohjausta ja opetusta. Oppimisen ohjaus painottuu avoimessa yliopistossa, mutta saatat tarvita ohjausta opintososiaalisiin ja hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Opiskeluhyvinvointiisi vaikuttavat esimerkiksi opiskelumotivaatio, opiskelutaidot, opiskeluympäristö ja elämäntilanne. Opiskelun yhteensovittaminen työhön, perheeseen ja vapaa-aikaan on usein haasteellista ja toimiminen eri rooleissa on kuormittavaa. Hyvinvointiasi edistävät ajankäytön suunnittelutaidot, stressinkäsittelytaidot, riittävät voimavarat, onnistumisen kokemukset ja sosiaalinen tuki.

Älä jää opiskeluhuoliesi kanssa yksin. Saat neuvontaa muun muassa opintopalveluistamme sekä oppiaineiden opettajilta, koulutuspäälliköiltä ja opintoneuvojilta.

Autamme esimerkiksi seuraavissa tilanteissa

  • opintosi jumittuvat
  • motivaatio on hukassa
  • olet huolissasi opiskelukyvystäsi
  • opiskelustressi vaivaa

Avoimen yliopiston lisäksi monet eri tahot tukevat sinua opintopolullasi (ks. alla Hyödyllisiä linkkejä).

Aikuisopiskelijan akateeminen opiskelukyky -verkkokurssi

Avoimen yliopiston HYVY002 -verkkokurssi (2 op) on sinua varten, jos kaipaat ryhmämuotoista opiskelukyvyn vahvistamista ja vertaistukea. Kurssilla saat ohjausta opiskelutaitoihin, opintojen aikatauluttamiseen, elämänalueiden yhteensovittamiseen sekä stressistä selviämiseen ja palautumiseen.

Opiskelijan kompassi

Jyväskylän yliopiston opiskelijan kompassi eli verkkopohjainen hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelma on käytettävissäsi opiskelusi tukena. Voit hyödyntää verkkomateriaalia ja tehdä harjoituksia itsenäisesti. Tätä varten tarvitset JYU:n käyttäjätunnuksen. 

Oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön 

Avoimeen yliopisto-opetukseen on laadittu järjestyssäännöt. Niiden tehtävänä on mm. taata turvallinen opiskeluympäristö kaikille. 

Opintososiaaliset edut avoimessa yliopistossa opiskeltaessa

Hyödyllisiä linkkejä

Kuva: Külli Kittus