Tavoitteena yliopistotutkinto: avoimen väylä  ja tutkintoon tähtäävä opiskelu avoimessa

Hae tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon avoimen yliopiston väylän kautta. Voit sisällyttää avoimessa tekemäsi opinnot osaksi tutkintoasi.

Avoimen yliopiston väylä
– tutkinto-opiskelijaksi avointen yliopisto-opintojen kautta

Vuonna 2020 avoimen yliopiston väylähaku järjestetään osana kevään ja syksyn yhteishakuja. Valtaosaan tutkinto-ohjelmista haetaan kevään yhteishaussa  (18.3.–1.4.2020), jonka valintaperusteet julkaistaan loka-marraskuun aikana.

Avoimen yliopiston väylällä tarkoitetaan hakemista tiedekunnan tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Voit hakea joko kandidaattiohjelmaan tai kandidaatti- ja maisteriohjelmaan.

Väylä ei tarkoita automaattista siirtymistä tutkinto-opiskelijaksi. Opiskelijavalinnat tehdään ko. tutkinto-ohjelman valintaperusteiden mukaisesti.

Hakijalla tulee olla suoritettuina valintaperusteissa määritellyt hakukelpoisuuteen edellytettävät opinnot.  Opiskelijavalinta perustuu yleensä opintomenestykseen sekä suoritettujen opintojen laajuuteen ja soveltuvuuteen. Avoimen yliopiston väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi hakevalta ei edellytetä ns. yleistä korkeakoulukelpoisuutta (esim. ylioppilastutkintoa ja lukion oppimäärää).

Kandidaatin tutkinto on yliopistossa suoritettava alempi korkeakoulututkinto. Kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä (op). Sen tavoitteellinen suoritusaika päätoimisesti opiskeltaessa on kolme vuotta. Yliopistossa suoritettava ylempi korkeakoulututkinto on maisterin tutkinto (laajuus 120 op). Akateemisia jatkotutkintoja ovat lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot.

Tutkintotavoitteinen opiskelu avoimessa yliopistossa

Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa voit opiskella Jyväskylän yliopiston tutkintojen osia.  Avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa yliopistotutkintoa, joten tutkinnon suorittaakseen tulee hakea Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijaksi.

Tavoitteena kandidaatin tutkinto

Haluatko suorittaa valtaosan kandidaatin tutkintoon sisältyvistä opinnoista joustavasti avoimessa yliopistossa? Avoimen yliopiston väylän kautta voit hakea kandidaatin tutkintoon johtavaan kandidaattiohjelmaan!

Maisteriohjelmat

Oletko jo suorittanut korkeakoulututkinnon ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Voit hakea Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmaan suorittamaan maisterin tutkintoa. Soveltuvan korkeakoulututkinnon lisäksi tarvitset hakukelpoisuutta varten tiedekunnan valintaperusteissa määritellyt opinnot, jotka voit suorittaa avoimessa yliopistossa. 

Kandidaatin ja maisterin tutkinnot

Tähtäätkö yliopiston tutkinto-opiskelijaksi? Tiedätkö, että haluat jatkaa kandidaatin tutkinnon jälkeen myös maisteriopintoihin? Suorita hakukelpoisuuteen vaadittavat opinnot avoimessa yliopistossa ja hae Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijaksi!

Suosittuja opintopolkuja ja väyläopintojen vaatimuksia

Väyläopintojen vaatimukset ovat tutkinto-ohjelmakohtaiset. Ne löytyvät tiedekuntien sivuilla:  

Tutkintotavoitteisen opiskelun tueksi

Tutkintotavoitteisten opintojen suunnittelu

Tehokkaan ja tavoitteellisen opiskelun olennainen osa on opintojen suunnittelu. Sinun kannattaa pohtia ainakin seuraavia asioita: Mitä tutkintoa tavoittelet? Mitä opintoja olet aikaisemmin suorittanut? Milloin aiot hakea? Tutkintotavoitteisissa opinnoissa teet myös henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman. 

Avoimen kautta tutkinto-opiskelijaksi Ainon opiskelijatarina

Urasuunnittelun tueksi

Haetko avoimesta yliopistosta vauhtia uudelle uralle tai lisäosaamista nykyiseen työhön? Alta löydät apua urasuunnittelusi tueksi. 

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko ohjausta?

Tutkintotavoitteisen opiskelun ohjauksesta vastaa opintoneuvojamme.

Riina Kärkkäinen
Koulutussuunnittelija, opintoneuvoja