21.12.2017

Yrityksen taloustieteiden kandidaattiohjelma, markkinoinnin opintosuunta (pääaine)

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinto 180 op

Opetussuunnitelma voimassa 1.8.2013-31.7.2017 (jatkavat opiskelijat)

Yleisopinnot 45 op

• TTKY025 Opintojen suunnittelu, eHops ja OmaOpe-tutorointi 1 op
    • Avoimen yliopiston opiskelijat suorittavat TTKY025-opintojakson sijasta TTKY112 Tavoitteena taloustieteet 1 op -opintojakson
    • Suorita TTKY112 Tavoitteena taloustieteet -opintojakso heti opintojen alussa, opintojakson suoritustapana on henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatiminen.
  • LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet 1 op
    • HUOM! Mikäli suoritettuna on 31.7.2013 vanhentuneen opetussuunnitelman mukainen TTKA820 Tiedonhankintamenetelmät 2 op -opintojakso, ei LIB1THP Tiedonhankinnan perusteet 1 op -opintojaksoa tarvitse suorittaa
  • Matematiikka
    • TTKY610 Matematiikan kertauskurssi 4 op
      • MATY020 Matematiikan peruskurssin 5 op suorittaneiden ei tarvitse suorittaa TTKY610 Matematiikan kertauskurssia 4 op ja TTKY611 Talousmatematiikka 1 4 op -kurssia.
      • HUOM! MATY010 Matematiikan propedeuttisen kurssin 5 op suorittamista ennen Matematiikan peruskurssia suositellaan vahvasti, mikäli aiemmista matematiikan opinnoista on aikaa tai mikäli lukion pitkän matematiikan opintoja ei ole suoritettu.
  • TTKY611 Talousmatematiikka 1 4 op
    • Ks. edellinen kohta.
  • TTKY630 Taulukkolaskenta ja tietokannat 3 op
    • Mahdollista suorittaa erillisellä opinto-oikeudella JY:n kauppakorkeakoulussa KTK-opintojen loppuvaiheessa, yhteystiedot: opintoasiat-jsbe@jyu.fi. HUOM! Huomioi opetuksen aikataulu ja suoritustapa (tiedotetaan Korpissa).
  • KTTP111 Taloustieteen peruskurssi 8 op (osa taloustieteen perusopintoja) tai KTTP110 Kansantaloustieteen peruskurssi 8 op
  • Tilastotiede
    • TILP150 Tilastomenetelmien peruskurssi 6 op
    • TILP350 SPSS-kurssi 2 op
  • ITKP101 Tietokone ja tietoverkot työvälineenä 2 op
    • Tämän opintojakson voi suorittaa erillisellä opinto-oikeudella JY:n informaatioteknologian tiedekunnassa, ks. lisätiedot.
  • KAOP110 Siviili- ja kauppaoikeuden perusteet 5 op
    • Korvaavaksi opintojaksoksi käy esim. Lapin yliopiston Kauppaoikeus (8 op) -opintojakso tai Aalto-yliopiston Yritysjuridiikan perusteet (6 op) -opintojakso.
  • YLAY050 Tuotantojohtaminen 2 op
    • Korvaavaksi opintojaksoksi käy esim. Aalto-yliopiston Tuotantotalouden perusteet (6 op) -opintojakso.
  • Aineopintojen seminaarin johdatuskurssit 7 op
    • TTKA840 Tiedonhankintamenetelmät 1 op
    • TTKA850 Taloustieteellinen tutkimus ja metodiopinnot 6 op

Viestintä- ja kieliopinnot 20 op

(ks. viestintä- ja kieliopintojen korvaavuudet)

• äidinkielen viestintää
    • äidinkielen puheviestintää 2 op
      • mikä tahansa puheviestinnän kurssi
    • äidinkielen kirjoitusviestintää 2 op
      • XKV0012 Kielenhuollon kurssi 3 op (1.8.2016 alkaen Kirjoitusviestinnän perusteet- tai Tutkimusviestinnän perusteet -kurssi)
  • kieliopintoja
    • toista kotimaista kieltä 3 op
      • XRUT002/902 Svenska för ekonomer 3 op
    • ensimmäistä vierasta kieltä 6 op
      • XENX001 Academic Reading 3 op ja
      • XENT003 Communication Skills 3 op
    • toista vierasta kieltä 5 op, ks. saksan kieli & muut kielet
      • akateemisen perustason kurssi, jolla lähtötasoksi vaaditaan vähintään lukion lyhyt oppimäärä tai vastaavat tiedot
    • valinnaisia kieli- ja viestintäopintoja 2 op
      • esim. ylimääräinen äidinkielen puhe- tai kirjoitusviestinnän kurssi, ruotsin valmentava (verkko)kurssi tai englannin valmentava kurssi

Pääaineryhmän opinnot min. 87 op

Kauppatieteet

Liiketoimintaosaamisen perusteet 28 op

• YTPP210 Yrityksen johtamisen ja johtajuuden perusteet 6 op
  • YTPP220 Laskentatoimen perusteet 6 op
  • YTPP230 Markkinoinnin perusteet 6 op/ YTPP235 Johdatus markkinointiin 6 op
  • YTPP240 Yrittäjyyden perusteet 6 op
  • YTPP250 Liiketoimintaosaamisen perusteiden soveltaminen 4 op

Markkinoinnin aineopinnot 35 op

• Pakolliset 22 op:
    • YMAA125 Markkinointitutkimus 6 op
    • YMAA130 Asiakassuhde- ja palvelujohtaminen 6 op
    • YMAA900 Aineopintojen seminaarityöskentely ja tutkielma 10 op
    • YMAA911 Maturiteetti 0 op
      • Suoritetaan JY:n kauppakorkeakoulussa sen jälkeen, kun kauppakorkeakoulu on opiskelijan hakemuksen perusteella myöntänyt opiskelijalle tutkinnonsuoritusoikeuden
  • Valinnaiset 13 op:
    • YMAA140 Markkinoinnin johtaminen 6 op
    • YMAA410 Kuluttajakäyttäytymisen perusteet 6 op
    • YMAA361 International Marketing 6 op
    • CEMA150 Business, Society and the Environment 6 op
    • YMAA710 Tuotteistaminen ja myynti 5 op

Muut pakolliset yrityksen taloustieteen aineopinnot 24 op (voidaan käyttää myös sivuainekokonaisuuksiin)

• YLAA105 Kirjanpito ja tuloslaskenta 6 op
  • YLAA220 Kustannuslaskenta 6 op
  • YJOA240 Henkilöstöjohtaminen 6 op
  • YJOA320 Strategic Management 6 op

Sivuaine- ja muut opinnot

Minimissään 25 opintopisteen laajuinen sivuainekokonaisuus sekä muita sivuaineopintoja, ylimääräisiä pääaineen opintoja tai muita opintoja on suoritettava niin paljon, että tutkinnon minimilaajuus 180 op tulee täyteen.