Tavoitteena yliopistotutkinto: Avoin yliopisto väylänä tutkintokoulutukseen

Opiskele itsellesi opiskelupaikka – tutustu avoimen yliopiston tarjoamiin tutkintotavoitteisiin opiskelumahdollisuuksiin. Avoimen väylä ja maisteriopinnot tarjoavat vaihtoehtoja alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa tavoitteleville.

Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa voit opiskella Jyväskylän yliopiston tutkintojen osia. Avoimessa yliopistossa et voi suorittaa kokonaista kandidaatin tai maisterin tutkintoa, mutta opintojen perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta.

Voit sisällyttää avoimessa yliopistossa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoasi, mikä nopeuttaa valmistumistasi.

Avoimen kautta tutkinto-opiskelijaksi Julian opiskelijatarina

Avoimen väylä   JYU:ssa

Avoimen yliopiston väylällä tarkoitetaan hakemista yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Jyväskylän yliopistossa hakumahdollisuuksia on tarjolla kaikkiin tiedekuntiin.

Näin haet avoimen väylän kautta yliopistoon

Valtaosa avoimen väylän hakumahdollisuuksista on kandidaattiohjelmiin ja kandidaatti- ja maisteriohjelmiin, joissa opiskelu aloitetaan alempaan korkeakoulututkintoon sisältyvistä opinnoista.

Valtaosaan tutkinto-ohjelmista haetaan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa.

Jyväskylän yliopistossa avoimen yliopiston väylähaku järjestetään osana kevään ja syksyn yhteishakuja. Valtaosaan tutkinto-ohjelmista haetaan kevään yhteishaussa. Hakukohteisiin ja hakemisen aikatauluihin voit tutustua Opintopolku.fi-palvelussa.

JYU:n maisteriohjelmat korkeakoulututkinnon suorittaneille

Oletko suorittanut korkeakoulututkinnon ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Voit hakea Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmaan suorittamaan maisterin tutkintoa. 

Maisteriohjelmassa maisterin tutkinto (laajuus 120 op) on mahdollista suorittaa päätoimisesti opiskellen noin 2–2,5 vuodessa.

Soveltuvan korkeakoulututkinnon lisäksi tarvitset hakukelpoisuutta varten tiedekunnan valintaperusteissa määritellyt opinnot, jotka voit useissa tapauksissa suorittaa avoimessa yliopistossa. 

Opiskelijatarina
Avoimessa alkanut opiskelu johti terveystieteiden maisteriksi

Tutkintotavoitteisten opintojen suunnittelu ja ohjaus

Tehokkaan ja tavoitteellisen opiskelun olennainen osa on opintojen suunnittelu. Aloita tutkintotavoitteisten opintojen suunnittelu pohtimalla ensin, mikä on tavoitteenasi oleva tutkinto ja mihin tutkinto-ohjelmaan aiot hakea?

Heräsikö kysyttävää? Tarvitsetko ohjausta?

Voit varata ajan henkilökohtaiseen verkko-ohjaukseen. Täyttääksesi ajanvarauslomakkeen kirjaudu sisään HelpJYU:hun joko yliopiston käyttäjätunnuksella tai HelpJYU:n tunnuksella. Ohje tunnusten luomiseen löytyy myös kirjautumissivulta.