Tavoitteena yliopistotutkinto: Avoin yliopisto väylänä tutkintokoulutukseen

Opiskele itsellesi opiskelupaikka – tutustu avoimen yliopiston tarjoamiin tutkintotavoitteisiin opiskelumahdollisuuksiin. Avoimen väylä ja JYU:n maisteriohjelmat tarjoavat vaihtoehtoja alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa tavoitteleville.

Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa voit opiskella Jyväskylän yliopiston tutkintojen osia. Avoimessa yliopistossa et voi suorittaa kokonaista kandidaatin tai maisterin tutkintoa, mutta opintojen perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Voit sisällyttää avoimessa yliopistossa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoasi, mikä nopeuttaa valmistumistasi.

Avoimen väylä   JYU:ssa

Avoimen väylällä tarkoitetaan hakemista yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Jyväskylän yliopistossa hakumahdollisuuksia on tarjolla kaikkiin tiedekuntiin.

Avoimen kautta tutkinto-opiskelijaksi Julian opiskelijatarina
Näin haet avoimen väylältä tutkinto-opiskelijaksi

Valtaosa avoimen väylän hakumahdollisuuksista on kandidaattiohjelmiin ja kandidaatti- ja maisteriohjelmiin (3 + 2 v), joissa opiskelu aloitetaan alempaan korkeakoulututkintoon sisältyvistä opinnoista. Avoimen väylä on toisin sanoen hyvä hakuvaihtoehto ensimmäiseen korkeakoulututkintoonsa tähtäävälle.

Keväällä 2024 valtaosaan avoimen väylän hakukohteista haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaun aikana järjestettävässä avoimen väylän erillishaussa. Haku alkaa 13.3.2024 klo 8.00 ja päättyy 27.3.2024 klo 15.00 Opintopolku.fi -palvelussa. 

Keväällä 2024 valtaosaan avoimen väylän hakukohteista haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaun aikana järjestettävässä avoimen väylän erillishaussa. Haku alkaa 13.3.2024 klo 8.00 ja päättyy 27.3.2024 klo 15.00 Opintopolku.fi -palvelussa. Hakukohteisiin ja hakemisen aikatauluihin voit tutustua Opintopolku.fi-palvelussa.

JYU:n maisteriohjelmat korkeakoulututkinnon suorittaneille

Oletko suorittanut korkeakoulututkinnon ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Voit hakea Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmaan (2 v) suorittamaan maisterin tutkintoa. 

Maisteriohjelmassa maisterin tutkinto (laajuus 120 op) on mahdollista suorittaa päätoimisesti opiskellen noin 2–2,5 vuodessa.

Soveltuvan korkeakoulututkinnon lisäksi tarvitset hakukelpoisuutta varten kyseessä olevan maisteriohjelman valintaperusteissa määritellyt opinnot, jotka voit useissa tapauksissa suorittaa avoimessa yliopistossa. 

Opiskelijatarina
Avoimessa alkanut opiskelu johti terveystieteiden maisteriksi

Tutkintotavoitteisten opintojen suunnittelu ja ohjaus

Tehokkaan ja tavoitteellisen opiskelun olennainen osa on opintojen suunnittelu. Aloita tutkintotavoitteisten opintojen suunnittelu pohtimalla ensin, mikä on tavoitteenasi oleva tutkinto ja mihin tutkinto-ohjelmaan aiot hakea?

Heräsikö kysyttävää? Tarvitsetko ohjausta?

Voit varata ajan henkilökohtaiseen verkko-ohjaukseen Avoimen yliopiston ajanvaraus opinto-ohjaukseen -lomakkeella. Täyttääksesi ajanvarauslomakkeen kirjaudu sisään HelpJYU:hun joko yliopiston käyttäjätunnuksella tai HelpJYU:n tunnuksella. Ohje tunnusten luomiseen löytyy myös kirjautumissivulta.

Tavoitteena yliopistotutkinto: Avoin yliopisto väylänä tutkintokoulutukseen