Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -podcastin intro

Podcastin introjakson tekstivastine

[Matleena Pietiläinen]: Tervetuloa Vastuullisuus työelämässä -podcastin ensimmäisen tuotantokauden pariin!

Mä oon tosi iloinen, että ollaan saatu Jyväskylän yliopiston ja JYU Avoimen yliopiston yhteistyössä toteuttaman podcast-sarjan jaksot käyntiin. Me ollaan tärkeän ja ajankohtaisen teeman äärellä, ja on tosi mielenkiintoista päästä juontajanroolissa johdattamaan teidät kuulijat vastuullisuusasioiden pariin ja kuuntelemaan mielenkiintoistenvieraiden ajatuksia ja kokemuksia työelämän vastuullisuudesta.

Minä olen Matleena Pietiläinen ja toimin tämän podcastin juontajana. Työskentelen itse yliopiston opettajana ja väitöskirjatutkijana Jyväskylänyliopiston kauppakorkeakoulussa ja Avoimessa yliopistossa.

Vastuullisuus työelämässä podcast kokoaa yhteen eri alojen edustajia ja asiantuntijoita, joiden kanssa keskustelen vastuullisuuden ja kestävän kehityksen teemoista. Mä toivon näiden jaksojen lisäävän tietoisuutta siitä mitä vastuullisuus tarkoittaa työelämässä eri toimialoilla ja urapoluilla.

Mä pyrin tuomaan näissä jaksoissa esiin myös tutkittuun tietoon perustuvaa asiaa vastuullisuudesta, ja toivon myös että podcastin kuuntelu herättää ajatuksia siitä, kuinka voit omien tekojen kautta edistää vastuullisuutta just sun työelämässä.

Mä itse uskon, että mitä enemmän vastuullisuudesta ylipäätään keskustellaan, ja mitä aktiivisemmin tutkittua tietoa aiheesta tuodaan esiin eri foorumeilla, sitä enemmän vastuullisuuden toteutumiseen ja konkreettisiin tekoihin kestävämmän maapallon puolesta voidaan vaikuttaa.

Näihin teemoihin tämä podcast pureutuukin mielenkiintoisten keskusteluiden ja tarinoiden kautta. Jos sä haluat kasvattaa osaamistasi työelämän vastuullisuudesta, niin kurkkaa myös Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston verkkosivut. Sieltä löydät lisätietoa monitieteellisestä Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -opintokokonaisuudesta ja pääset aloittamaan oman opintopolkusi.