Kehitä kielitaitoasi opintojesi ohessa – avoimessa yliopistossa voit opiskella myös englanniksi

Tiesitkö, että Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa myös englanninkielisiä kursseja? Voit siis verrytellä kielitaitoasi opiskelemalla kansainvälisessä verkkoryhmässä. Englanninkieliset opinnot ovat kasvatus- ja koulutusalan sekä verkkopedagogiikan opintoja.

Keväällä 2021 opintotarjonnassamme on verkkokursseja englanniksi Suomen koulutusjärjestelmästä, koulutusjohtamisesta sekä opinto-ohjauksesta. Lisäksi opettajille ja opettajaksi opiskeleville on alkamassa kaksi opintojaksoa digitaidoista opetuksessa, oppimisessa ja arvioinnissa. Samaan digitalisaation teemaan kuuluu myös oppimismuotoilun opintojakso.

Opintojen hinta on 15 € / opintopiste.

Mikä on suomalaisen koulutuksen menestyksen salaisuus?

Suomalainen koulutus tunnetaan laadustaan ja myös siitä, että opiskelu on aina mahdollista. Koulutuspoluissamme ei ole umpikujia. Avoimen yliopiston MOOCit (massive online open course) tarkastelevat suomalaista koulutusjärjestelmää erilaisista näkökulmista.

MOOCeista kolme kurssia käsittelee eri koulutusasteita, varhaiskasvatusta, peruskoulua ja toista astetta. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu koulutusjohtamisen opintojakso sekä koulutukseen liittyvää tukea ja ohjausta esittelevä kurssi. Jokainen MOOC on yhden opintopisteen (1 op) laajuinen, eikä kurssien opiskelu vaadi ennakkotietoja.

Kurssit ovat opiskeltavissa keväällä 2021 vapaaseen tahtiin, joten voit aloittaa opiskelun vaikka heti.
Ilmoittautuminen MOOCeille on avoinna 20.5.2021 saakka.

Lue lisää

Digiosaamista opettajille, kouluttajille ja kasvattajille

Digitally Competent Educators -lyhytkoulutus (15 op) on tarkoitettu opettajille, kasvattajille sekä opettajaksi opiskeleville. Se koostuu kolmesta moduulista, joista voit valita sopivimman omaan digiosaamiseesi nähden. Jokainen moduuli on laajuudeltaan 5 opintopistettä.

Ensimmäinen moduuli Introduction to Digital Competences for Educators on johdantojakso verkkopedagogiikkaan. Se sopii kaikille, joilla on vasta vähän tai ei juuri lainkaan kokemusta verkko-opetuksesta. Toinen moduuli Teaching and Learning with Digital Resources on puolestaan taidoiltaan jo hiukan edistyneemmille pedagogeille. Kolmas moduuli Facilitating and Assessing Learners' Digital Competencies johdattaa arvioinnin pariin.

Moduuli 1 alkaa 7.4.2021. Ilmoittautuminen on avoinna 2.4. saakka.
Moduuli 2 järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2021.
Moduuli 3 alkaa 20.4.2021. Ilmoittautuminen on avoinna 15.4. saakka.

Lue lisää

Miten luoda innostava oppimiskokemus verkkoympäristössä?

Oppimismuotoilun kurssilla opit luomaan mielekkään, oppimista tukevan digitaalisen oppimisympäristön. Perehdyt samalla oppimismuotoiluun (instructional design) sekä ongelmalähtöiseen oppimiseen (problem-based learning), jossa opiskelija on keskiössä. Kurssi on laajuudeltaan 5 opintopistettä. Se sopii kaikille, joilla on jonkin verran työkokemusta tai opintoja opetusalalta sekä verkkopedagogiikasta.

”Instructional Design -kurssi on loistava mahdollisuus tutustua verkkopedagogiikkaan, verkko-opetukseen ja erilaisiin digitaalisiin työkaluihin. Se antaa myös erinomaisen mahdollisuuden hankkia kansainvälistä projektikokemusta ja harjoittaa tärkeitä työelämän taitoja, kuten ryhmätyötaitoja”, kertoo Sanna Juutinen, yksi kurssin opettajista.

Instructional Design -kurssi alkaa 3.5.2021. Ilmoittautuminen on avoinna 26.4. saakka.

Lue lisää

 

JYU avoimen koko kansainvälinen opintotarjonta