Lisää IT-osaamista? Vastaa tarvekyselyymme, voit voittaa opintolahjakortin

IT-alan osaamiselle ja ymmärtämiselle on kasvava kysyntä. Mutta miten informaatioteknologian osaamista voisi kerryttää erilaisissa elämäntilanteissa? Millaiset opinnot palvelisivat parhaiten työelämän ja alan opintohin tähtäävien tarpeita. Sitä me avoimessa pohdimme ja olemme valmiit tarttumaan toimeen mahdollisuuksien edistämiseksi. Voit olla apunamme vastaamalla kartoituskyselyyn!

Miten sinä haluaisit oppia informaatioteknologiaa? Millaista osaamista kaipaat ja haluaisit hankkia? Entä voisivatko avoimet opinnot olla sinun väyläsi alan tutkintotavoitteiseen koulutukseen? 

Jyväskylän yliopisto on kehittämässä ja laajentamassa informaatioteknologian opintotarjontaa avoimessa yliopistossa. Kartoitamme millaiselle osaamiselle työelämässä on tarvetta ja kiinnostusta. Auttaisitko meitä opintotarjontamme kehittämisessä?

IT-osaamiselle on kysyntää

IT on kaikkialla. Se ei ole erillinen saareke, vaan olennainen osa yhteiskunnan, yritysten, työelämän ja arjen toimintaa, jonka osaamista tarvitaan yhä useammassa työtehtävässä. IT on muuttanut ja muuttaa maailmaamme merkittävästi. Jatkuvasti kehittyvän globaalin alan osaaminen ja ymmärrys on olennainen osa tulevaisuuttamme. Yhä useammalle se on uramahdollisuus: IT-alan osaajille on kysyntää.

Teknologia mahdollistaa uudenlaisia asioita, kuten erilaisia toimintatapoja, tiedonkulkua, palveluita ja liiketoimintaa. Myös sen tuomien uudenlaisten riskien hallinta edellyttää viisaita tekoja ja osaamista.

”IT-osaamista tarvitaan nykyään jokaisella alalla. Itse työskentelin aikaisemmin taloushallintoalalla ja pääsin näkemään miten ohjelmistorobotteja otettiin käyttöön kirjanpidossa sekä palkanlaskennassa. Vaikka kaikki eivät itse lähdekään ohjelmoimaan, on perusasioiden osaamisesta hyötyä jokaiselle. Se auttaa hahmottamaan ja käyttöönottamaan uuden teknologian tarjoamia mahdollisuuksia”, toteaa kauppatieteitä avoimessa yliopistossa opettava Piia Leppämäki.