Uutta opintotarjonnassa: Laskentatoimen opintokokonaisuus

Avoimen yliopiston kauppatieteiden opintotarjotin täydentyy laskentatoimen opintokokonaisuudella. Opi uutta muun muassa talousjohtamisesta, kirjanpidosta ja kustannuslaskennasta teoriaa ja käytäntöä yhdistäen. Tervetuloa mukaan!

Laskentatoimen opinnot johdattavat sinut kustannus- ja tuloslaskennan, talousjohtamisen sekä verosuunnittelun teemoihin niin käytännön kuin teorian tasolla. Saat opinnoista monipuolisia tietoja ja taitoja, joita organisaatioiden taloudellisen tiedon tuottamiseen ja hyödyntämiseen tarvitaan. Opit esimerkiksi suunnittelemaan yksinkertaisen kustannuslaskentajärjestelmän, laskemaan budjetoinnin suunnittelu- ja tarkkailulaskelmia sekä toteuttamaan yrityksen tilinpäätöksen.

”Yrityksen talouden ymmärtäminen auttaa käsittämään sen pohjan, johon yrityksen toiminta nojaa. Laskentatoimi antaa valmiudet toimia mitä erilaisimmissa tehtävissä yrityksessä”, yliopistonlehtori Toni Mättö sanoo.

”Esimerkiksi kustannuslaskennan opintojaksolla käsitellään keskeisimpiä kustannuslaskentamenetelmiä, joita yritykset käyttävät kustannusten kohdistamiseen tuotteille tai palveluille, ja investointilaskentamenetelmiä, jotka ovat keskeisiä arvioinnin välineitä uusia investointeja suunniteltaessa”, kertoo opintojakson pääsuunnittelijana toiminut Mättö.

Laskentatoimen opintokokonaisuus 1.1.2021 alkaen

Kevään 2021 opintotarjonnasta löytyvät opintojaksot YLAA3110 Kirjanpito ja tuloslaskenta (6 op) sekä YLAA2110 Kustannuslaskenta (7 op). Syyslukukaudella 2021 kokonaisuus täydentyy opintojaksoilla YLAA3120 Kirjanpito ja verotus (6 op) sekä YLAA2120 Talousjohtaminen (6 op). Tarkemmat aikataulut, lisätietoja opinnoista ja ilmoittautumisohjeet löydät avoimen yliopiston opinto-oppaasta.

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan opintojaksokohtaisesti: kunkin jakson suorittamiseen on yksi tai useampi suoritustapa, joista valitset itsellesi sopivimman. Laskentatoimen kevään opintojaksot ovat suoritettavissa joustavasti verkkotentteinä. Oppimisen tueksi jaksot sisältävät myös opetustallenteita ja erilaisia harjoitustehtäviä. Opintojaksojen hinta on 15 € / opintopiste.

25 op:n laajuisen laskentatoimen opintokokonaisuuden taustaksi tarvitset YTTP1130 Laskentatoimen perusteet (5 op) tai vastaavat opinnot. Perusopintotasoiseen YTTP1130-opintojaksoon ei ole esitietovaatimuksia.