Miten uhanalaisuutta mitataan? Uutuuskurssilla lisäät luonnonsuojeluosaamistasi

Maksuttomat Luonto uhan alla -opinnot täydentävät JYU avoimen suosittujen kestävyysopintojen tarjontaa. Tänään julkaistaan toinen monimuotoisuuskadon teemoja käsittelevä verkkokurssi, jossa keskitytään erityisesti uhanalaisuuden arvioinnin periaatteisiin Suomessa ja kansainvälisesti.

Luonto uhan alla -opintojen ensimmäinen kurssi avattiin opiskelijoille Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa alkuvuodesta.

Tällaista kurssia oli selvästi kaivattu: Luonto uhan alla 1: Lajien ja luontotyyppien uhanalaisuus on kerännyt kevään aikana jo satoja monimuotoisuuskadosta kiinnostuneita opintojen pariin.

Ensimmäinen kurssi saa odotettua jatkoa, sillä Luonto uhan alla 2: Uhanalaisuuden arviointi Suomessa ja globaalisti on juuri avattu. Aloita opiskelu vaikka heti!

Molemmat Luonto uhan alla -kurssit ovat maksuttomia, joustavasti opiskeltavia verkkokursseja. Ne ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi.

Ymmärrä uhanalaisuutta ja sen arviointia

”Tämä kurssi antaa valmiuksia ymmärtää uhanalaisuuden arviointia syvällisesti ja osallistua siihen joskus itse asiantuntijana. Lisäksi kerromme uhanalaisuustiedon soveltamisesta yhteiskunnassa, eli kokonaisvaltaista uhanalaisuusosaamista on luvassa”, kertoo opintojen vastuuopettaja, yliopistonlehtori Panu Halme.

JYU avoimessa on viime vuosina voinut opiskella myös Planetaarisen hyvinvoinnin opintoja, jotka ovat niin ikään maksuttomia ja sekä suomen- että englanninkielisiä verkkokursseja. Jyväskylän yliopisto on linjannut, että Planetaarisen hyvinvoinnin 1. kurssi on jatkossa pakollinen osa kaikkien perustutkinto-opiskelijoiden opintoja.

Lue lisää