Aloititko opintosi ennen lukuvuotta 2020–21? Katso ohjeita opintojen jatkamiseen

Syksyn myötä monet toimintatavat muuttuivat JYU avoimessa yliopistossa. Opetussuunnitelmien ohella uudistuivat muun muassa oppimisympäristö Moodle ja ilmoittautuminen. Jos olet opiskellut meillä jo aiemmin, löydät tästä uutisesta ohjeita opintojesi jatkamiseen. Lue esimerkiksi, miten toimia, kun opinto-oikeus opintokokonaisuuteen on loppumassa.

Uusien toimintatapojen myötä olemme halunneet edistää opiskelukokemusta ja oppimista entisestään Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa, esimerkiksi uudistuneiden sisältöjen ja aiempaa kattavampien ohjauskäytänteiden avulla.

Muutokset herättävät luonnollisesti myös kysymyksiä. Tähän uutiseen on koottu ohjeita opintojaan jatkaville opiskelijoille, jotka ovat aloittaneet opintonsa JYU avoimessa yliopistossa jo ennen tätä lukuvuotta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, olethan yhteydessä opintopalveluihimme HelpJYU:n kautta.

Uudet opetussuunnitelmat astuivat voimaan 1.8.2020. Voinko kuitenkin tehdä keskeneräiset opintoni loppuun vanhan opetussuunnitelman (2017–20) mukaisesti?

Suosittelemme siirtymistä uuden opetussuunnitelman (2020–23) mukaisiin opintoihin. Jos opintosi ovat kuitenkin vielä kesken, on oppiaineissa laadittu ohjeet vanhan opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittamisesta ja uuteen opetussuunnitelmaan siirtymisestä.

Oppiainekohtaiset ohjeet löydät avoimen yliopiston opinto-oppaasta Tietoja opintojaan jatkaville -välilehdeltä. Esimerkkinä sosiaalityön välilehti. Tarvittaessa lisätietoja saat oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Mitä tarkoittaa ilmoittautuminen kurssikohtaisesti opintojakson suoritustapaan?

Jos siirryt jatkamaan opintojasi uuden opetussuunnitelman (2020–23) mukaisiin opintoihin, ilmoittaudut jatkossa erikseen jokaisen opintojakson suoritustapaan.

Avoimessa voit opiskella yliopisto-opintoja monin eri suoritustavoin reaaliaikaisesta opiskelusta verkkotenttiin. Osassa kursseista vaihtoehtoja on useita, osassa opetustiimi on osoittanut kurssin suoritettavaksi tietyllä tavalla. Opintojakson tarjolla olevat suoritustavat löydät opinto-oppaasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Myös opintokokonaisuuksiin ilmoittaudutaan jatkossa kurssikohtaisesti. Jos siis haluat suorittaa esimerkkisi perusopintojen jälkeen opintotarjonnastamme löytyvät aineopinnot, sinun tulee ilmoittautua aineopintotasoisille kursseille yksi kerrallaan.

Suoritan opintojani loppuun uuden opetussuunnitelman mukaisesti, eli olen ilmoittautunut opintojakson suoritustapaan.

Opinto-oikeuteni opintokokonaisuuteen päättyy kuitenkin aiemmin kuin valitsemani suoritustapa. Mitä teen?

Yritä ensisijaisesti tehdä suoritustapa loppuun opinto-oikeutesi puitteissa. Jos se ei ole mahdollista, ota yhteyttä opintopalveluihin lisäohjeiden saamiseksi.

Minulla ei ole enää voimassa olevaa opinto-oikeutta opintokokonaisuuteen, mutta haluan jatkaa aiemmin aloittamani opintokokonaisuuden loppuun. Mitä teen?

Mene avoimen yliopiston opinto-oppaaseen oppiaineen sivulle ja katso Tietoja opintojaan jatkaville -välilehdeltä ohjeita opintojen jatkamiseen. Tarvittaessa voit olla yhteydessä oppiaineen opettajiin varmistaaksesi, miten saat opintokokonaisuuden suoritettua loppuun.

Tutustu opinto-oppaassa opintojaksojen suoritustapojen aikatauluihin ja aktivoi tarvittaessa JYU-käyttäjätunnuksesi uudestaan kirjautumalla OMA-palveluun pankkitunnuksillasi. Ilmoittaudu sen jakson suoritustapaan, joka sinulta vielä puuttuu.

Sosiaalityö_tietoja_opintojaan_jatkaville.jpg


Sain viestin, että käyttäjätunnukseni lakkaavat pian toimimasta, tai tiedän, että tunnukseni ovat jo vanhentuneet opintojen päättymisen vuoksi. Mitä teen?

Voit käydä aktivoimassa tunnuksesi uudestaan OMA-palvelusta. Tämän jälkeen pystyt ilmoittautumaan uusiin opintoihin ja näkemään esimerkiksi opintosuoritusotteesi Korpista.

Mikä on Moodle?

Moodle on JYU avoimen verkko-oppimisympäristö, jonka kautta löydät tiedot kursseistasi, ohjeet opiskeluun, yhteyden opettajaan, opiskelijakollegat ja myös osan oppimismateriaaleista.

Jos olet aloittanut opintosi jo ennen lukuvuotta 2020–21, käytät mahdollisesti aiempina lukuvuosina aloitetuissa opinnoissa myös muuta oppimisalustaa, kuten oppimisympäristö Koppaa. Uusien opetussuunnitelmien mukaiset opinnot ovat kuitenkin poikkeuksetta Moodlessa.

Mitä opiskelisin seuraavaksi?

Jos haluat jatkaa jo aiemmin aloittamasi oppiaineen opintoja ja siirtyä esimerkiksi perusopinnot suoritettuasi aineopintoihin, saat vinkkejä ja neuvoja kurssivalintoihin oppiaineen yhteyshenkilöiltä. Yhteistiedot löydät avoimen yliopiston opinto-oppaasta kunkin oppiaineen kohdalta.

Jos sinua kiinnostaa aivan uuden oppiaineen aloittaminen, voit tutustua avoimen yliopiston opinto-oppaassa laajaan opintotarjontaamme ja oppiainekohtaisiin aloitusohjeisiin.

Jos sen sijaan pohdit laajempia, vaikkapa tutkintotavoitteisia opintoja, saat ohjausta opintojesi suunnitteluun opintoneuvojaltamme.

 

Lisätietoja löydät aiemmin julkaistuista uutisistamme: