Opiskelijatarinat

Milla Junnilainen, orientoivat opinnot toisella asteella: Kokemuksia yliopistokursseista lukioaikana

Orientoivat kurssit tutustuttivat yliopisto-opiskeluun ja antoivat lukiossa vahvistuksen alavalintaan. Nyt luokanopettajaksi opiskeleva Milla Junnilainen tutustui kiinnostaviin aloihin Jyväskylän yliopistossa: ”Nämä kurssit olivat mukavaa vaihtelua lukio-opintojen keskelle". Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kautta tarjolla olevat maksuttomat opinnot soveltuvat toisen asteen opintojen rinnalla tehtäviksi.

Terveystieteet, Helmi Heikkilä: Oma ala vahvistui avoimen yliopiston väyläopinnoissa

Terveystieteet on Helmi Heikkilän juttu. Alan opinnot avoimessa vahvistivat sen, ja osoittivat myös tien tutkinto-opintoihin. Heikkilä opiskeli JYU avoimessa yliopistossa terveystieteiden väyläopinnot työn ohella. Hän sai opinnoista kokemusta akateemisesta opiskelusta ja varmuutta alan valintaan. Tutkinto-opinnot avautuivat hänelle Tampereella.

Nuorisotutkimus ja kasvatustiede, Laura Eskola: Näkökulmia luokanopettajan työhön

”Meidän aikuisten olisi hyvä muistaa nuorten kinkkinen asema tässä yhteiskunnassa. Heitä kohtaan on paljon vaatimuksia ja toiveita, mutta heillä itsellään on vain vähän valtaa vaikuttaa asioihin”, nuorisotutkimusta ja kasvatustiedettä avoimessa opiskellut Laura Eskola kertoo. Nyt luokanopettajaksi kouluttautuva Eskola on saanut arvokkaita näkökulmia oppilaiden parissa toimimiseen nuorisotutkimuksen opinnoista.

Maiju Harila: Opinnoista uutta osaamista ja näkökulmia yritysvastuutyöhön

Tehtyäni kymmenisen vuotta tapahtumatuotannon projektipäällikön töitä aloin kaivata uutta suuntaa uralleni. Jossain vaiheessa minulle kirkastui, että juuri yritysvastuun kenttä on oma juttuni. Jo lapsena huomasin ihmisten eriarvoisen aseman yhteiskunnassa. Siksi haluan vaikuttaa positiivisesti maailmaan esimerkiksi kansainvälisiä kummilapsiani tukemalla. Haluan vastuullisuuden olevan olennainen osa myös työuraani.

Sosiaalityö: Saila Kainulainen eteni avoimen väylältä maisterin tutkintoon

Sen piti olla vain kokeilu, kertoo viitasaarelainen Saila Kainulainen yliopisto-opiskelustaan. Vaikka aluksi jännitti, hän huomasi pian, että opiskelu sujuu ja motivaatio vain kasvaa. ”Innostus vei mennessään ja jossain kohtaa havahduin, ettei kokonainen tutkinto ole enää kaukana. Avoimen väylä sosiaalityön tutkinto-opiskelijaksi oli silloin helppo valinta”.

Kauppatieteet, Mia Keijonen: Ammatillisen koulutuksen kautta yliopisto-opintojen pariin

”Mä oon suorittanut tän elämän vähän epätyypillisessä järjestyksessä: ensin lapset, sitten työt ja nyt vasta koulut”, tilitoimistossa työskentelevä Mia Keijonen kertoo. Korkeakouluopinnoista jo pitkään haaveillut Mia aloitti opintonsa avoimessa yliopistossa aikuisella iällä. Valinta on osoittautunut mieluisaksi, mutta tie yliopisto-opintojen pariin ei ollut se suoraviivaisin. Elämänkokemuksesta on hyötyä opinnoissa.