Opiskelijatarinat

Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen, Eero Juvonen: ”Johtajan tulee ymmärtää hyvinvointia kokonaisvaltaisesti”

Eero Juvonen halusi päivittää omaa hyvinvointiin liittyvää osaamista monipuolisesti ja tutkittuun tietoon perustuen. Liikunta-alalla myynnin ja johtamisen tehtävissä työskentelevä Juvonen harrastaa ja valmentaa crossfitiä vapaa-ajalla, joten opinnoista oli hyötyä useammastakin näkökulmasta. Opintojen aikatauluttaminen työn, harrastusten ja lapsiperhearjen rinnalle vaati suunnittelua, mutta onnistui lopulta hyvin.

Viestintä, Sofia Kuosa: Unelmien opintoura alkoi avoimen väylällä

”Valitsin avoimen väylän yksinkertaisesti siksi, että halusin päästä opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon”, toteaa Sofia Kuosa. Nyt hän opiskelee viestintää Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. Väylävuosi opetti niin opintosisältöjä, opiskelutaitoja kuin jotain omasta itsestä.

Venla Pulkkanen, psykologia: Urheiluonnistumiset rakentuvat tasapainoisessa arjessa

Korkeushyppääjä Venla Pulkkanen tavoittelee riman ylityksiä urheilukentillä. Joustava opiskelu avoimessa yliopistossa on tuonut urheilun rinnalle myös toisenlaisia tavoitteita, jotka hyödyttävät urheilijan arjen lisäksi myös tulevaisuudessa. Psykologian perusopinnot tarjoavat tietoa ja keinoja ihmisen ymmärtämiseen sekä hyödyttävät työnhaussa. Ne tuovat myös opintopisteitä, jotka voi hyväksilukea osaksi tutkintoa sitten kun on kokonaisen tutkinnon opiskelun aika.

Gerontologia, Iina Räsänen: Opinnot auttoivat etenemään uralla

Sairaala Novassa sädehoidon röntgenhoitajana toimiva Iina Räsänen tekee paljon töitä ikääntyneiden ihmisten parissa ja halusi syventää osaamistaan opintojen avulla. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston gerontologian opinnot ovat johtaneet uran etenemiseen uusissa työtehtävissä.

Kemia, Vilma Niemi: Välivuosi opiskellen ja tulevaisuutta pohdiskellen

Vilma Niemellä oli lukion jälkeen välivuosi edessä, mutta avoimen väylä mahdollisti hänelle täydellisen polun opintojen jatkamiseen ilman pitkiä taukoja. Vilman mielestä avoimen yliopiston opinnot ovat täydellinen tilaisuus kokeilla uutta ja päättää sitten, onko ajatuksissa oleva unelma-ala oikeasti se oma juttu.

Museologia, Maria Kuula: Perusopinnot valmiiksi töiden ohessa

Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Maria Kuula pohti alanvaihtoa ja tarttui Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston museologian opintoihin hetken mielijohteesta. Rakkaus historiaa ja museoita kohtaan tekivät alan valitsemisesta helppoa. Maria löysi opintojen aikana itsestään uusia vahvuuksia ja suunnittelee nyt kesätöiden tekemistä museossa.

Kemia, Emmi Pirttijärvi: ”Avoimessa huomasin, että minähän pärjään yliopistossa!”

Emmi Pirttijärvi valmistui ammattikorkeakoulusta suuhygienistiksi. Viiden vuoden työuran jälkeen hän kuitenkin kaipasi lisätietoa ihmisestä, sairauksista ja lääkkeistä. Yliopisto-opiskelu tuntui kuitenkin epävarmalta, ja avoimen väylä mahdollisti kemian opiskelun ilman paineita. Emmin huolet osoittautuivat turhiksi ja nyt hän opiskelee kemiaa Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella.

Psykologia, Henri Lepola: Opintoja saa tehdä itsenäisesti ja omien aikataulujen mukaan

Kymmenisen vuotta sosiaalialalla työskennellyt Henri Lepola todellakin pitää opiskelusta. Aiemmalta tutkinnoltaan hän on filosofian maisteri yleisestä kirjallisuustieteestä, minkä lisäksi hän on suorittanut merkittävän määrän opintoja Jyväskylän ja Tampereen avoimessa yliopistossa. Hänen mielestään meistä kukaan ei ole koskaan valmis ihmisenä tai oppijana.

Elina Ahonen, perheopinnot: ”Perhe on iso teema tässä yhteiskunnassa”

Mistä kaikesta vanhemmuus rakentuu, ja mikä kaikki siihen vaikuttaa? Miten vaikkapa omat lapsuusajan kokemukset vaikuttavat vanhemmuuteen? Elina Ahonen täydentää kasvatusalan tutkintoaan perheopintojen perus- ja aineopinnoilla. Ne tarjoavat osaamista ja ymmärrystä aloille, joilla kohdataan erilaisia perheitä ja suunnitellaan perheisiin vaikuttavia toimia.

Milla Junnilainen, orientoivat opinnot toisella asteella: Kokemuksia yliopistokursseista lukioaikana

Orientoivat kurssit tutustuttivat yliopisto-opiskeluun ja antoivat lukiossa vahvistuksen alavalintaan. Nyt luokanopettajaksi opiskeleva Milla Junnilainen tutustui kiinnostaviin aloihin Jyväskylän yliopistossa: ”Nämä kurssit olivat mukavaa vaihtelua lukio-opintojen keskelle". Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kautta tarjolla olevat maksuttomat opinnot soveltuvat toisen asteen opintojen rinnalla tehtäviksi.