Opiskelijatarinat

Valintakokeisiin valmistautuminen helpottuu avointen yliopisto-opintojen myötä (kasvatustieteet, Mikkelin kesäyliopisto, Elli)

Elli opiskelee kasvatustieteitä Mikkelin kesäyliopistossa. Opinnot ovat Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisia avoimia yliopisto-opintoja. Hän hakee tänä vuonna uudelleen yliopistoon opiskelemaan ja tämän kevään pääsykokeisiin valmistautuminen on ollut aiempaa helpompaa. Elli on saanut avoimesta yliopisto-opiskelusta kokemusta korkeakouluopinnoista ja muodostanut hyvän opiskelurutiinin välivuoden aikana.

Opinnoista rohkeutta ja etulyöntiasema tuleville vuosille (kasvatustieteet, Mikkelin kesäyliopisto, Elli)

Elli opiskelee kasvatustieteitä Mikkelin kesäyliopistossa. Opinnot ovat Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisia avoimia yliopisto-opintoja. Opinnot jännittivät aluksi, mutta kaikki opintoihin liittyvä on selitetty hyvin, joten jännitys on ollut turhaa. Myöskin työn ja opiskelun yhteensovittaminen on sujunut. Elli kokee saaneensa opiskelusta rohkeutta ja etulyöntiaseman tuleville vuosille.

Varmistusta oman opiskelualan valintaan (englannin kieli, Alkio-opisto, Monika)

Monika opiskeli Alkio-opistossa Korpilahdella Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisia englannin kielen perusopintoja avoimessa yliopisto-opetuksessa. Opiskeluvuoden aikana englannin puhuminen ja opiskelu englannin kielellä muuttuivat luontevaksi. Opiskelusta Monika sai varmistusta omalle valinnalleen siitä, että hän haluaa opiskella juuri englantia. Jyväskylän yliopisto nousi myös Monikan yhteishakukohteeksi.