Jos koronaan sairastuminen hidastaa opintojasi alkuvuodesta, toimi näin

Mikäli sairastut koronaan alkuvuodesta, suoritusoikeutesi on juuri päättymässä ja tarvitset siksi lisäaikaa opintojesi suorittamiseen, ota meihin yhteyttä HelpJYU-palvelun lomakkeella. Maaliskuun loppuun saakka et tarvitse todistusta terveydenhuollosta opintojaksojen lisäajan saamiseen opintoihisi. Ohjeet löydät tästä uutisesta.

”On todennäköistä, että omikronvariantin lisääntyessä yhä useampi sairastuu lähiaikoina koronaan, mikä vaikuttaa varmasti myös opintojen suorittamiseen hetkellisesti. Avoimessa yliopistossa haluamme varmistaa opiskelijoidemme mahdollisuuden saattaa opinnot loppuun mahdollisesta sairastumisesta huolimatta”, sanoo JYU avoimen yliopiston varajohtaja Merja Karjalainen.

Suoritustavan vaihtaminen on avoimessa yliopistossa mahdollista terveydellisen esteen vuoksi. Normaalisti vaihtamisen edellytyksenä on lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen todistus. Ajalla 13.1.-31.3.2022 emme vaadi tällaista todistusta.

”Pandemiatilanteessa emme halua kuormittaa terveydenhuoltoa enempää, emmekä siten vaadi todistusta, vaan oma ilmoitus riittää”, Karjalainen kertoo.

Jos sairastut koronaan ja tarvitset lisäaikaa opintoihisi, toimi näin

Mikäli sairastut koronaan nyt alkuvuodesta, etkä pysty suorittamaan opintojaksoa valmiiksi pian päättyvän suoritusoikeutesi vuoksi, voimme vaihtaa oikeuden seuraavaan kevätlukukauden 2022 opetusohjelmassa olevaan suoritustapaan. Tähän liittyen pyydämme opiskelijaa ottamaan yhteyttä HelpJYU-palvelun kautta. Käytäntö on voimassa maaliskuun 2022 loppuun.

Jos tarvitset lisäaikaa opintojesi suorittamiseen ennen 31.3.2022:

Maaliskuun 2022 loppuun saakka et tarvitse terveydenhuollon todistusta koronaan sairastumisesta lisäajan saamiseksi.

Jaksamista korona-ajan keskelle, pikaista paranemista sairauden kohdanneille.
Kun opintoasioihin liittyen tulee kysyttävää, olethan meihin yhteydessä.