Sosiaalityön ja erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemaillat Keuruulla 24.9. ja 5.11.

Keuruulla puhutaan syksyn aikana sosiaalityön ja erityiskasvatuksen ja -opetuksen ajankohtaisista kysymyksistä teemailloissa aloilla työskentelveien ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoiden johdolla. Maksuttomat ja kaikille avoimet tilaisuudet liittyvät alueella tarjottaviin osaamisen kehittämisen mahdollisuuksiin avoimissa yliopisto-opinnoissa.

Tule keskustelemaan ajankohtaisista sosiaalityön ja erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemoista sekä tutustumaan opiskelumahdollisuuksiin. Avoin yliopisto järjestää Keuruulla yhteistyössä Keuruun kunnan ja lähikuntien asiantuntijoiden kanssa:

Teemailtojen keskustelussa on mukana alalla työskenteleviä ja yliopiston asiantuntijoita. Illan aikana kartoitetaan myös kiinnostusta opintoihin ja alueellisen opintoryhmän muodostamiseen. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Näkökulmia sosiaalityöhön asiantuntijakeskusteluissa 24.9.

Keuruun sosiaalityön teemaillassa keskustellaan sosiaalityön arjesta, resursseista ja tulevaisuudesta sekä esitellään JYU avoimen yliopiston opiskelumahdollisuuksia. Paikkana on Keuruun lukio/yläkoulun ruokala (Jussi Rainiontie 5 A).

Yliopiston edustajien lisäksi keskustelemassa ovat kaupunginjohtaja Hannu Mars, sosiaaliasiamies Eija Hiekka (Keski-Suomen osaamisalan keskus KOSKE), sosiaalityöntekijä Eero Pirttijärvi (Mänttä-Vilppula), perusturvajohtaja Ari Tuomi (Petäjävesi) ja perusturvajohtaja Tuija Koivisto (Keuruu).

Teemaillan keskusteluja vetävät varajohtaja Merja Karjalainen Jyväskylän yliopiston avoin yliopistosta, yliopistonopettaja Minna Strömberg-Jakka ja sosiaalityön yliopistonopettajat Helky Häkli ja Sirpa Tapola-Tuohikumpu.

Teemaillasta saa hyvän startin sosiaalityön perusopintoihin, jotka toimivat johdatuksena sosiaalityöhön, sosiaalityön käytäntöihin ja yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun. Mikäli Keuruun alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä perusopintojen opiskelun tueksi.

Erityispedagogiikan näkökulmia osallisuuteen sekä lasten ja nuorten tukemiseen 5.11.

5.11.2019 klo 17–20 Erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemaillanssa keskustellaan mm. erilaisuudesta, oppimisen esteistä ja tukemisesta sekä osallisuudesta ja esitellään JYU avoimen yliopiston opiskelumahdollisuuksia. Paikkana on Keuruun lukio/yläkoulun ruokala (Jussi Rainiontie 5 A).

Teemaillassa voi tutustua erityispedagogiikan opiskeluun avoimessa yliopistossa ja Keuruulla tarjottavan opintoryhmän mahdollisuuteen. Erityispedagogiikan opinnoissa keskiössä ovat yksilöllisyys, moniammatillisuus ja perhelähtöisyys.

Erityispedagogiikan perusopinnot on mahdollista suorittaa joustavasti omassa tahdissa. Mikäli Keuruun alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi.