Tervetuloa avoimeen: Näin ilmoittaudut, näin opiskelet

Miten opinnot saa alkuun? Tässä jutussa esitellään opintotarjontaan tutustumista, ilmoittautumista ja oppimisympäristöämme Moodlea. Opintojen hyvä suunnittelu tukee opinnoissa onnistumista. Saat ohjausta ja tukea suunnitteluun, kun sitä tarvitset. Tervetuloa opintojen pariin avoimeen!

Tutustu opintotarjontaan ja aikatauluihin opinto-oppaassa

Saat tietoa opinnoista ja opiskelusta sähköisestä opinto-oppaasta, johon on koottu koko avoimen opintotarjonta. Voit selata opinto-oppaasta eri oppiaineita, kunkin oppiaineen tarjontaa ja tutustua yksittäisiin kursseihin ja niiden suoritustapoihin. Esimerkiksi sinua kiinnostavaa oppiainetta klikkaamalla näet mitkä opintokokonaisuudet ja niihin kuuluvat kurssit voit suorittaa. Kun klikkaat kurssin nimeä, näet sen kuvauksen, osaamistavoitteet, tiedot oppimateriaaleista ja myös ilmoittautumislinkin.

Kun suunnittelet opintojasi, avaa kunkin kurssin kohdalla välilehti ”Ilmoittaudu opintoihin”. Näet siitä koska voit ilmoittautua kyseiselle kurssille ja suorittaa sen. Tällä sivulla olevat suoritustavat ovat tapoja, joilla kurssin voi opiskella. Suuressa osassa kursseista voit valita itsellesi tai aikatauluihisi sopivan suoritustavan. Ehkä pidät oppimistehtävien tekemisestä? Tai opiskelet mielelläsi ohjatusti verkkokurssilla?

Tukea opintojen suunnitteluun

Opintojen suunnittelu on tärkeää. Laadi tavoitteesi ja tee suunnitelmasi sen mukaisten kurssien suorittamiseksi. Opintokokonaisuudet koostuvat opintojaksoista, joten sellaista tavoitellessasi ilmoittaudu opinto-oppaassa opintokokonaisuuden alla kuvatuille kursseille silloin kun sinulla on mahdollisuus niiden suorittamiseen. Opinto-oppaasta kunkin oppiaineen sivulta löydät tietoja ja ohjeita myös opintojen suunnitteluun.

Kun tarvitset tukea opintojen suunnitteluun, olemme apunasi. Opintopalvelut vastaavat käytännöllisissä kysymyksissä, opinto-oppaan oppiainesivulla mainitut henkilöt kutakin oppiainetta ja sen opintoja koskevissa kysymyksissä. Jos opiskelet tutkintotavoitteisesti avoimessa, vaikkapa avoimen väylällä tai maisteriohjelmaan tähdäten, opintoneuvojamme on sinua varten.

JYU avoin järjestää Avoin opinnoille -etäohjauspäiviä, joihin voit varata ajan henkilökohtaiseen ohjaukseen.

Näin ilmoittaudut JYU avoimen opintoihin

Kun tiedät mitä haluat opiskella, koska ja missä järjestyksessä, voit ilmoittautua. Valtaosaa JYU avoimen oppiaineista voi opiskella ja myös aloittaa opinnot ympäri vuoden. Opintokokonaisuuden aloittavaksi suositeltuja opintojaksoja tarjotaan tiheästi, ja yleensä voi valita itse suuren osan kurssien suoritusjärjestyksestä.

Ilmoittaudu aivan ensimmäisenä Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssille. Se on maksuton yhden opintopisteen laajuinen opintojakso, joka auttaa onnistumaan opinnoissa. Se on hyödyllinen kurssi kenelle tahansa opinnoista tai itsensä kehittämisestä kiinnostuneelle.

Näin aloitat opintosi JYU avoimessa

Kun ilmoittautuminen on kunnossa, kirjaudu JYU Moodleen ja avaa kurssisi. Käy läpi kurssin ohjeet ja toimi niiden mukaisesti. Moodlen kautta saat yhteyden opettajaan ja voit kysyä tarvittaessa lisää. Eli kun olet ilmoittautunut, mene Moodleen. Kurssisi odottaa sinua siellä.

Hyvä ohjaus auttaa onnistumaan opinnoissa

Kun sinulla on kysyttävää, kysy. Teemme JYU avoimessa tavoitteellisesti töitä yhä paremman ohjauksen eteen. Haluamme, että sinä onnistut opinnoissasi ja kehityt oppiaineesi osaajana ja opiskelijana. Ohjauksen, hyvien ohjeiden, laadukkaiden kurssien ja tarvittavan tuen tarjoamisen lisäksi saat opinnoissasi henkilökohtaista palautetta, joka auttaa oppimaan.

Hyvä ohjaus on mahdollista myös etäyhteyksin. Meillä on JYU avoimessa pitkä kokemus verkko-opintojen järjestämisestä ja asiantuntijuutta sen kehittämisessä.