Tervetuloa avoimeen: Näin ilmoittaudut, näin opiskelet

JYU avoimen syksy tuo tullessaan uutta. Opintotarjonnan ja opetussuunnitelmien ohella uudistuvat myös muun muassa opintotarjontaan tutustuminen, ilmoittautuminen ja oppimisympäristömme Moodle. Aiempaa parempi ohjaus tukee opinnoissa onnistumista. Tervetuloa yhä antoisampien opintojen pariin avoimeen!

Uusi lukuvuosi tuo JYU avoimen opiskelijoiden ulottuville lukuisia asioita, joita avoimessa ja Jyväskylän yliopistossa on viime aikoina kehitetty. Niiden tarkoituksena on edistää oppimista ja opiskelukokemusta.

Tutustu opintotarjontaan ja aikatauluihin opinto-oppaassa

Saat tietoa opinnoista ja opiskelusta sähköisestä opinto-oppaasta, johon on koottu koko avoimen opintotarjonta. Voit selata opinto-oppaasta eri oppiaineita, kunkin oppiaineen tarjontaa ja tutustua yksittäisiin kursseihin ja niiden suoritustapoihin. Esimerkiksi sinua kiinnostavaa oppiainetta klikkaamalla näet mitkä opintokokonaisuudet ja niihin kuuluvat kurssit voit suorittaa. Kun klikkaat kurssin nimeä, näet sen kuvauksen, osaamistavoitteet, tiedot oppimateriaaleista ja myös ilmoittautumislinkin (suoritustavat-välilehti).

Kun suunnittelet opintojasi, avaa kunkin kurssin kohdalla välilehti ”Ilmoittaudu opintoihin”. Näet siitä koska voit ilmoittautua kyseiselle kurssille ja suorittaa sen. Tällä sivulla olevat suoritustavat ovat tapoja, joilla kurssin voi opiskella. Suuressa osassa kursseista voit valita itsellesi tai aikatauluihisi sopivan suoritustavan. Ehkä pidät oppimistehtävien tekemisestä? Tai opiskelet mielelläsi ohjatusti verkkokurssilla?

Suuressa osassa oppiaineista on jo nyt opinto-oppaassa välilehti, josta voit tarkastella koko lukuvuoden kurssien tarjonnan aikatauluja. Syksyn aikana vastaava tieto tulee kaikkien oppiaineiden sivuille.

Jyväskylän yliopiston uudet opetussuunnitelmat astuivat voimaan elokuun alussa. Jos olet mukana aiemman opetussuunnitelman mukaisissa opinnoissa, saat opettajalta tietoa niiden suorittamisesta.

Tukea opintojen suunnitteluun

Opintojen suunnittelu on tärkeää. Laadi tavoitteesi ja tee suunnitelmasi sen mukaisten kurssien suorittamiseksi. Opintokokonaisuudet koostuvat opintojaksoista, joten sellaista tavoitellessasi ilmoittaudu opinto-oppaassa opintokokonaisuuden alla kuvatuille kursseille silloin kun sinulla on mahdollisuus niiden suorittamiseen. Uudesta maksuttomasta Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssista on apua opintotavoitteiden laatimisessa.

Kun tarvitset tukea opintojen suunnitteluun, olemme apunasi. Opintopalvelut vastaavat käytännöllisissä kysymyksissä, opinto-oppaan oppiainesivulla mainitut henkilöt kutakin oppiainetta ja sen opintoja koskevissa kysymyksissä. Jos opiskelet tutkintotavoitteisesti avoimessa, vaikkapa avoimen väylällä tai maisteriohjelmaan tähdäten, opintoneuvojamme on sinua varten.

JYU avoin järjestää Avoin opinnoille -etäohjauspäiviä, joihin voit varata ajan henkilökohtaiseen ohjaukseen.

Näin ilmoittaudut JYU avoimen opintoihin

Kun tiedät mitä haluat opiskella, koska ja missä järjestyksessä, voit ilmoittautua. Valtaosaa JYU avoimen oppiaineista voi opiskella ja myös aloittaa opinnot ympäri vuoden. Opintokokonaisuuden aloittavaksi suositeltuja opintojaksoja tarjotaan tiheästi, ja yleensä voi valita itse suuren osan kurssien suoritusjärjestyksestä.

Ilmoittaudu aivan ensimmäisenä Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssille – tai heti tämä uutuusjakso avautuu elokuun puolivälissä. Orientaatio jatkuvaan oppimiseen (Opinto-oppaassa ylimmäisenä: Aakkoset yliopisto-opintoihin) on maksuton yhden opintopisteen laajuinen opintojakso, joka auttaa onnistumaan opinnoissa. Se on hyödyllinen kurssi kenelle tahansa opinnoista tai itsensä kehittämisestä kiinnostuneelle.

JYU avoimen opintoihin ilmoittaudutaan elokuun alusta alkaen opinto-oppaan linkeistä.

Toimi näin, kun ilmoittaudut:

  1. Klikkaa auki oppiaineesi ja sen alta kurssi, jolle ilmoittaudut
  2. Avaa välilehti, jolla näet kyseisen kurssin suoritustavat (Ilmoittaudu opintoihin -välilehti)
  3. Valitse suoritustavoista ja niiden ajankohdista sopivin ja klikkaa sitä – olet sivulla, josta voit ilmoittautua
  4. Jos sinulla on JYU-tunnus, kirjaudu sisään – Jos ei, rekisteröitymällä saat tunnuksen. Kun tunnus toimii, voit painaa ilmoittautumispainiketta ja ilmoittautua
  5. Opintomaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen ilmoittautumisesta ja voit aloittaa opintosi ko. kurssin ohjeiden ja aikataulun mukaisesti

Näin aloitat opintosi JYU avoimessa

Kun ilmoittautuminen on kunnossa, kirjaudu JYU Moodleen ja avaa kurssisi. Käy läpi kurssin ohjeet ja toimi niiden mukaisesti. Moodlen kautta saat yhteyden opettajaan ja voit kysyä tarvittaessa lisää.

Uuden opetussuunnitelman mukaiset opinnot aloitetaan aina Moodlesta, ja sieltä löytyvät opintojen suorittamiseen tarvittavat tiedot ja JYU avoimen tuottamat opiskelumateriaalit – monesti myös linkit verkkolähteisiin. Eli kun olet ilmoittautunut, mene Moodleen. Kurssisi odottaa sinua siellä.

Osassa lukuvuonna 2019-20 voimassa olleen opetussuunnitelman mukaisista opinnoista opiskelumateriaalia ja ohjeita löytyy vielä Kopasta.

Jos jo opiskelet avoimessa, huomasitkin ehkä Moodlen uudistumisen. Oppimisympäristömme on nyt aiempaa selkeämpi, ohjaavampi ja informatiivisempi. Omat opinnot löytyvät selkeästi, ja niissä ohjataan eteenpäin. Yhteydenotto opettajaan on aiempaa sujuvampaa, ja tarvittaessa myös samalla kurssilla oleviin opiskelijakollegoihin voi olla yhteydessä Moodlen välityksellä.

Uudistunut Moodle palvelee nyt paremmin niin opiskelijoita kuin opettajiakin. Pyrimme avoimessa yliopistossa hyödyntämään Moodlen uusia ominaisuuksia ja tekemään opiskelukokemuksesta yhä antoisamman.

Hyvä ohjaus auttaa onnistumaan opinnoissa

Kun sinulla on kysyttävää, kysy. Teemme JYU avoimessa tavoitteellisesti töitä yhä paremman ohjauksen eteen. Haluamme, että sinä onnistut opinnoissasi ja kehityt oppiaineesi osaajana ja opiskelijana. Ohjauksen, hyvien ohjeiden, laadukkaiden kurssien ja tarvittavan tuen tarjoamisen lisäksi saat opinnoissasi henkilökohtaista palautetta, joka auttaa oppimaan.

Hyvä ohjaus on mahdollista myös etäyhteyksin. Meillä on JYU avoimessa pitkä kokemus verkko-opintojen järjestämisestä ja asiantuntijuutta sen kehittämisessä.