Tavoitteenamme yhä parempi opiskelijoiden ohjaus: tietoa toiminnan muutoksista syksyllä 2020

Avoimen yliopiston opinnoissa saat halutessasi yhä enemmän tukea ja ohjausta. Elokuun alusta alkaen opintoja tehdään samanaikaisesti aloittavissa ryhmissä, joita opettaja opastaa, opettaa ja neuvoo. Moodle-oppimisympäristömme mahdollistaa oppimista ja opiskelijoiden keskinäistä vuorovaikutusta jatkossa aiempaa paremmin. Edelleen joustava ja myös itsenäinen opiskelu on avoimessa mahdollista. Tutustu avoimen uusiin toimintatapoihin!

Syksy tuo uutta tullessaan avoimeen yliopistoon. Tavoitteenamme on tukea opiskelijoitamme oppimisessa nykyistäkin paremmin. Tämä tarkoittaa tiettyjä muutoksia avoimen yliopiston toiminnassa 1.8. alkaen.

”Ohjaus on jo pitkään ollut JYU avoimen vahvuus, ja opettajakuntamme haluaa edistää sitä aktiivisesti. Hyvä ohjaus tuo tunnetusti hyviä oppimistuloksia ja opiskelukokemuksia. Se on meidän tavoitteemme. Uusi toimintamallimme tukee opiskelijoita tavoitteiden saavuttamisessa”, kertoo avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.

Mikä muuttuu avoimessa 1.8.2020 alkaen?

Opiskele silloin, kun on opinnoille sopiva hetki

Elokuun alusta alkaen avoimessa yliopistossa opiskellaan kutakuinkin samaan tahtiin etenevissä ryhmissä, mikä mahdollistaa aiempaa laadukkaamman opiskelijoiden ohjauksen. Ryhmässä opiskelu voi olla vuorovaikutteista opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa, hyvinkin itsenäistä opiskelua tai kaikkea näiden väliltä.

Samalla kun tutustut kiinnostavaan opintojaksoon,

• tarkista opintojakson suoritustavat ja tarjolla olevat ajankohdat
  • valitse tarjolla olevista vaihtoehdoista tapa, jolla haluat suorittaa kurssin
  • ota huomioon suoritusaika, jonka rajoissa opiskelu tapahtuu ja
  • valitse ajankohta, jolloin haluat jakson suorittaa.

Sitten voit ilmoittautua. Opintoihin ilmoittaudutaan 1.8.2020 alkaen opintojakson suoritustapakohtaisesti. Opintojakson suorittamiseen on yksi tai useampi suoritustapa. Jos suoritustapoja on useita, voit valita sen, joka sinua kiinnostaa eniten tai sopii sinulle parhaiten.

Edelleenkin opintoja on tarjolla ympäri vuoden, ja niihin voi ilmoittautua monissa oppiaineissa lähes jatkuvasti. Jokaisessa oppiaineessa on tarjolla opintoja, joista opiskelun voi aloittaa koska tahansa.

• Opintotarjontaamme tulee myös uutta ja innostavaa opiskeltavaa. Tästä kerromme tarkemmin myöhemmin, ensimmäisistä uutuuksista jo toukokuussa.

Suunnittele opintosi, valitse sinulle sopiva tapa opiskella

Opintokokonaisuudet koostuvat tietyistä jaksoista. Jos tavoittelet opintokokonaisuutta, aloita sen suorittaminen oppiaineen ohjeiden mukaisesti.

Opintojen suoritusajat on laadittu niin, että opiskelu niiden rajoissa on mahdollista myös sivutoimisesti vaikkapa työssäkäyvälle opiskelijalle. Silti oman aikataulun suunnittelu opintojen näkökulmasta on tarpeen.

Opiskelu ja opintotavoitteiden eteen työskentely edellyttää suunnittelua. Pohdi siis ensin omaa tilannettasi ja aikataulujasi: Koska on hyvä aika opinnoille? Mitä tavoittelet?

• Opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot löydät tulevasta sähköisestä opinto-oppaastamme ja ennen sen julkaisua oppiaineen verkkosivulla olevasta linkistä.
  • Merkinnät hyväksytyistä opinnoistasi tallennetaan Korppi-opintotietojärjestelmään

Opintojen suunnitteluun saat halutessasi apua esimerkiksi opintopalveluistamme tai Avoin opinnoille -ohjauspäivistä. Syksyllä luvassa on myös uudenlainen työkalu opintojen suunnitteluun – siitä kuulet myöhemmin lisää.

Opiskelu on suunniteltu jokaisen opintojakson mukaisesti. Valtaosassa opintojaksoista on erilaisia suoritustapoja – eli erilaisia mahdollisuuksia suorittaa kyseinen kurssi. Jos haluat opinnoissasi vuorovaikutusta ja tiivistä ohjausta, valitse opintojen suoritustavaksi lähiopetus tai verkkokurssi. Jos taas opiskelet mielelläsi itsenäisesti, valitset ehkä oppimistehtävän tai tenttivaihtoehdon.

Kaikki tiet vievät Moodleen: yksi yhteinen oppimisympäristö

Oppimisympäristömme on Moodle, jossa opiskellaan suoritustavasta riippumatta. Kun siis ilmoittaudut kurssille valitsemaasi suoritustapaan, saat samalla pääsyn Moodleen ja opintoihisi. Vastedes oppimisympäristömme mahdollistaa yhä laadukkaampaa opintojen ohjausta sekä myös opiskelijoiden keskinäistä vuorovaikutusta.

Syksyn alusta alkaen voit aina ilmoittautumisen jälkeen siirtyä Moodleen, josta löydät valitsemasi suoritustavan opiskelun ohjeet, tiedot opetuksesta ja sähköiset materiaalit. Sieltä saat myös yhteyden opettajaan ja opettaja sinuun. Tallenna siis Moodle mieleesi ja opiskelussa käyttämällesi laitteelle.

• Koppa palvelee vielä osassa oppiaineita niitä opiskelijoita, jotka suorittavat opintoja syksyyn 2020 voimassa olevien opetussuunnitelmien mukaisesti.

Opiskelija on meille tärkein

Vaikka moni asia muuttuu, avoin yliopisto ja sen osaava henkilöstö pysyy – ja on hyvin innoissaan näistä uudistuksista. Toimintaa on kehitetty laajalla joukolla: opettajakunnan, opinto-ohjauksen, opintopalveluiden ja avoimen yliopiston johdon asiantuntemuksella. Kaiken taustalla on JYU avoimen yliopiston linjaukset, joiden mukaan opiskelija on kaiken toimintamme keskiössä.

Opiskelu itsessään on tulevaisuudessa ihan yhtä antoisaa ja mukavaa kuin nyt. Me avoimessa yliopistossa olemme varmoja, että aiempaa parempi tuki, ohjaus ja vuorovaikutuksen mahdollisuus kannustavat ja kannattelevat opiskelijaa eteenpäin. Saatat innostua vieläkin enemmän! Me autamme sinua saavuttamaan opintotavoitteesi.

Tutustu tarkemmin: