Vanha Yhteistyöoppilaitostoimintamme tavoitteet ja kriteerit
Yhteistyöoppilaitostoimintamme tavoitteet lukuvuodesta 2020-2021 alkaen
- Opiskelijan hyvä palvelu ja oppiminen. Opiskelija saa laadukasta opetusta, ohjausta ja tukea. Hänen opiskelutaitonsa kehittyvät ja hän etenee opinnoissaan. Yksilön oppiminen mahdollistetaan varmistamalla opiskeluryhmien käynnistyminen. Opiskelijapalautteen avulla kehitämme toimintaamme.
- Tiiviimpi yhteistyö ja kumppanuus. Kumppanuus merkitsee meille, että tunnemme toisemme paremmin, kehitymme yhdessä ja saavutamme yhdessä enemmän.
- Tarjontalähtöisyydestä tarvelähtöisyyteen.
- Opintotarjonta, joka vastaa alueen osaamisen kehittämisen tarpeisiin ja samalla lisää alueen vetovoimaa ja houkuttelevuutta.
- Opintoja ja opiskelutapoja, jotka vastaavat ajanmukaisiin yhteiskunnan ja työelämän osaamistarpeisiin.
- Oppilaitoksen avoimen yliopisto-opetuksen aktiivinen ja suunnitelmallinen markkinointi. Vahvempi kumppanuus mahdollistaa yhteistyön myös markkinoinnin alueella.
- Avoimella yliopistolla ja yhteistyöoppilaitoksilla on oma selkeä toiminnan profiili, jolloin emme kilpaile keskenämme. Eriprofiilisella toiminnalla vastataan paremmin opiskelijoiden erilaisiin opiskelun tarpeisiin.
Opetuksen järjestämisoikeuksien myöntämisen kriteerit lukuvuodesta 2020-2021 alkaen
- Opintotarjontaa suunnitellaan suhteessa tarpeeseen. Tarve voi liittyä
- maantieteellisen alueen osaamis- ja koulutustarpeisiin,
- oppilaitoksen profiiliin ja toiminnan tavoitteisiin ja/tai
- asiakkaiden/opiskelijoiden esittämiin koulutustoiveisiin tai tarpeisiin.
- Opinnoilla on riittävästi kysyntää.
- Samalla maantieteellisellä alueella toimivat yhteistyöoppilaitokset ovat sopineet työnjaosta ja/tai yhteistyöstä JYU avoimen yliopisto-opetuksen järjestämiseksi.
- Opintojen käynnistyminen on varmistettu tehokkaalla ja suunnitelmallisella markkinoinnilla ja sidosryhmäyhteistyöllä (työnantajat, oppilaitokset). Opiskelijapohja on varmistettu.
- Opetuksen järjestämisen laatu on varmistettu. Opetukseen on saatavissa pätevät opettajat ja oppilaitoksella on riittävät resurssit opetuksen suunnitteluun, neuvontaan ja ohjaukseen sekä markkinointiin.
- Oppilaitoksessa on lukuvuosittain riittävä määrä opiskelijoita ja lukuvuoden aikana muodostuu riittävästi opintopisteitä Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa. Kasvutavoitteen voi osoittaa uskottavalla suunnitelmalla opintopistemäärän ja opiskelijamäärän lisäämiseksi. Ryhmänohjausmallin mukaisten oppiaineiden (kasvatustiede, erityispedagogiikka, psykologia ja gerontologia) toteuttamiseksi tarvitaan vähintään 6 opiskelijan ryhmä.
- Lukioiden toiminta siirtyy jatkossa ns. lukiotarjontaan. Lukiot eivät siis jatkossa hae opetuksen järjestämisoikeuksia yhteistyöoppilaitosprosessin kautta kuten tähän saakka.
Kriteerien täyttymisen voi osoittaa aikaisempien vuosien toiminnalla tai kehittämissuunnitelmalla.