Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

Käyttäjätunnukset

Korppi-opintotietojärjestelmän käyttäjätunnus

Tärkein opiskelussa tarvittava käyttäjätunnus on Korppi-opintotietojärjestelmän henkilökohtainen käyttäjätunnus ja siihen liittyvä salasana. Opiskelija saa Korpin käyttäjätunnuksen rekisteröityessään Korpin käyttäjäksi.

Korpin käyttäjätunnuksella ja salasanalla opiskelija mm.:

• kirjautuu sisään Korppi-opintotietojärjestelmään ilmoittautuakseen opintoihin ja tentteihin sekä seuratakseen omia opintosuoritustietojaan Korppi-opintotietojärjestelmässä
  • kirjautuu sisään oppimateriaali-Koppaan saadakseen käyttöönsä opiskelemiensa opintojen opiskeluohjeet ja -materiaalit sekä palauttaakseen kirjalliset opintosuorituksensa sähköisesti

Korpin käyttäjätunnus hukassa?

Jos olet unohtanut Korpin käyttäjätunnuksesi, tilaa käyttäjätunnuksesi verkkolomakkeella.

Korpin salasana hukassa?

Jos olet unohtanut Korpin salasanasi, toimi seuraavasti:

Oppimateriaali-Kopan käyttäjätunnus

Oppimateriaali-Koppaan kirjaudutaan Korpin käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Jyväskylän yliopiston tietoverkon käyttäjätunnus

Voit ottaa käyttöösi Jyväskylän yliopiston tietoverkon käyttäjätunnuksen, kun olet ilmoittautunut avoimen yliopiston opintoihin ja sinulla on niihin voimassa oleva opinto-oikeus. Tietoverkon käyttäjätunnuksesi on sama kuin Korpin käyttäjätunnuksesi, mutta sen käyttöönotto edellyttää tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla ja uuden salasanan luomisen. Halutessasi voit käyttää uutta salasanaa jatkossa myös Korppiin ja Koppaan kirjautuessasi.

Tunnuksella voit käyttää:

• Optima ja Moodle -opiskeluympäristöä, jos ne ovat käytössä opinnoissasi
      • Jyväskylän yliopiston kirjaston elektronisia aineistoja (esim. elektroniset lehdet, e-kirjat ja MOT-sanakirja)
      • Tietokoneita Jyväskylän yliopiston tiloissa. Opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita on esimerkiksi yliopiston pääkirjastossa ja Mattilanniemen tietokoneluokissa.

Tunnuksen käyttöönotto

Voit ottaa tunnuksen käyttöösi aikaisintaan kahden päivän kuluttua ilmoittautumisestasi.

Jos tarvitset tunnusta opinnoissasi ja sinulla on verkkopankkitunnukset, toimi seuraavasti:

• Ota tunnus käyttöösi osoitteessa salasana.jyu.fi
      • Valitse vaihtoehto "Tunnuksen aktivointi verkkopankkitunnuksilla”
      • Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella (HUOM! POP-pankki ei toimi tällä hetkellä)
      • Etene järjestelmän antamien ohjeiden mukaan

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit ottaa yhteyttä tietoverkon käyttäjätunnuksen saamiseksi Jyväskylän yliopiston IT-palveluihin, palvelupiste@jyu.fi.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata uuden osoitteessa salasana.jyu.fi (salasanan vaihto verkkopankkitunnuksilla) tai ottamalla yhteyttä IT-palveluihin, palvelupiste@jyu.fi.

Tunnuksen voimassaoloaika

Käyttäjätunnuksesi on aktiivinen niin kauan kuin sinulla on voimassa oleva opinto-oikeus avoimen yliopiston opintoihin. Jos ilmoittaudut uudelle opintojaksolle tai opintokokonaisuuteen edellisen opinto-oikeuden voimassaoloaikana, tunnuksesi säilyy aktiivisena uuden opinto-oikeuden loppuun saakka. Jos opinto-oikeutesi umpeutuu, ilmoittaudu ensin uudelleen opintoihin, minkä jälkeen voit ottaa tunnuksen käyttöön uudelleen. Huomaa, että käyttöönotto on mahdollista aikaisintaan kahden päivän kuluttua ilmoittautumisesta. Tunnus on käytössäsi jälleen käyttöönoton jälkeen.

Optima ja Moodle -opiskeluympäristöt

Tietoverkon käyttäjätunnusta (ks. edellä) tarvitaan Optimaan ja Moodleen kirjautumiseen.

Ohjelmistot

Yliopiston tietohallintokeskus välittää tietokoneohjelmistoja opiskelijoiden käyttöön. Jotkut ohjelmistot ovat myös avoimen yliopiston opiskelijoiden hankittavissa - mutta valitettavasti esim. Office 365 ei.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ihminen työelämän murroksessa | Avoin yliopisto, Jyväskylän yliopisto

Seuraa meitä

Osta lahjakortti verkossa

Osta lahjakortti verkossa | Avoin yliopisto, Jyväskylän yliopisto