Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

Ohjeet avoimen yliopiston järjestämiin opintoihin ilmoittautumiseen

Avoimen yliopiston järjestämiin opintoihin ilmoittaudutaan verkossa Korppi-opintotietojärjestelmässä.

1. Rekisteröidy Korppi-opintotietojärjestelmän käyttäjäksi, jolloin saat käyttäjätunnuksen ja luot itsellesi salasanan Korppiin.
    1. Rekisteröityminen tulee tehdä avoimen yliopiston Korppi-käyttöliittymän kautta osoitteessa https://avoin.korppi.jyu.fi.
    2. Rekisteröitymisen ensimmäisessä vaiheessa annetaan oma henkilötunnus. Tällä varmistetaan, ettei henkilöllä ole jo käyttäjätunnusta Korppiin.
    3. Muista tallentaa Korppiin myös postiosoitetietosi!
    4. Käyttäjätunnus tiedotetaan rekisteröitymisen lopussa. Kirjaa käyttäjätunnus ja salasana itsellesi muistiin!
    5. Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt Korpin käyttäjäksi ja sinulla on jo Korpin käyttäjätunnus ja salasana, voit siirtyä suoraan kohtaan 2.
    6. Lue hyvän ja toimivan salasanan muodostamisohjeet.
  2. Kirjaudu sisään Korppiin käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
    1. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, ota yhteyttä avoimen yliopiston opiskelijapalveluihin.
    2. Jos olet unohtanut salasanasi, lue ohjeet täältä.
  3. Siirry haluamasi opintokokonaisuuden tai opintojakson Korppi-sivulle
    1. joko oppiaineen verkkosivulta kohdasta Avoimessa yliopistossa järjestettävät opinnot TAI
    2. etsimällä opintokokonaisuus tai opintojakso Korpista hakutoiminnolla kohdassa Opinnot - Kurssit ja kokonaisuudet - Haku ja ilmoittautuminen (Avoin yliopisto -välilehti).
  4. Ilmoittaudu opintokokonaisuuteen tai opintojaksoon Korppi-sivun ylälaidassa olevasta Ilmoittaudu -painiketta klikkaamalla.
    1. HUOM! Älä avaa ilmoittautumissivua tai myöhemmin verkkomaksusivuja yhtä aikaa kahdella eri selaimella tai selaimen välilehdellä!
  5. Siirryt automaattisesti verkkomaksuihin ilmoittautumisen vahvistamista ja opintomaksun maksamista tai laskun hyväksymistä varten.
    1. Siirtyminen voi kestää hetken, joten odota rauhassa sivun avautumista.
    2. Tarvittaessa pääset palaamaan verkkomaksusivulta takaisin Korppiin Peruuta ilmoittautuminen ja palaa takaisin Korppiin -painiketta klikkaamalla.
  6. Vahvista ilmoittautuminen joko maksamalla opintomaksu (tai sen ensimmäinen erä) verkkomaksulla tai hyväksymällä laskutus. Opintomaksu tulee maksaa tai laskutus hyväksyä puolen tunnin kuluessa verkkomaksuihin siirtymisestä.
    1. Verkkomaksu
      1. Klikkaa Maksa verkkomaksuna -painiketta luettuasi ja hyväksyttyäsi opintomaksun maksu- ja perumisehdot.
      2. Käy maksamassa opintomaksu (tai sen ensimmäinen erä) omassa verkkopankissasi. 2-eräisten opintomaksujen ensimmäinen erä tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Toisen erän voit maksaa joko ilmoittautumisen yhteydessä tai eräpäivään mennessä.
      3. Maksettuasi opintomaksun pääset palaamaan takaisin Korppiin sivun ylälaidassa olevasta Palaa takaisin Korppiin -painikkeesta.
      4. Saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta ja kuitin maksetusta opintomaksusta.
    2. Laskutus
      1. Klikkaa Hyväksy laskutus -painiketta luettuasi ja hyväksyttyäsi opintomaksun maksu- ja perumisehdot.
      2. Tulosta lasku(t) maksamista varten. Huomaathan, että laskua ei toimiteta postitse. Voit myös maksaa opintomaksun välittömästi verkkomaksuna.
      3. Tulostettuasi laskun pääset palaamaan takaisin Korppiin sivun ylälaidassa olevasta Palaa takaisin Korppiin -painikkeesta.
      4. Saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta ja linkin laskuun.
  7. Pääset katsomaan opintomaksusi tietoja ilmoittautumisen jälkeen Korpissa kohdassa Opinnot (Kooste meneillään olevista opinnoistasi / Kurssit ja kokonaisuudet). Kyseisen opintokokonaisuuden tai opintojakson tiedoista:
    1. näet opintomaksusi ja sen tilan (maksettu / erääntyvät maksut)
      1. verkkomaksuna maksetun maksun tila näkyy Korpissa ajantasaisena
      2. muuten kuin verkkomaksuna maksetun laskun (eli esim. pankissa maksetun tai jonkun muun maksaman) tila päivittyy Korppiin muutaman päivän viiveellä
    2. voit tulostaa kuitin maksetusta opintomaksusta tai laskun opintomaksulinkin kautta
  8. Jos ilmoittauduit opintokokonaisuuteen, käy lopuksi ilmoittautumassa kokonaisuuteen sisältyville opintojaksoille.
    1. Jaksoilmoittautumisia tarvitaan suoritustietojen rekisteröintiä ja oppimateriaali-Koppaa käyttävissä oppiaineissa Koppa-oikeuksien saamista varten.
    2. Ilmoittaudu opintojaksoille Korpissa seuraavasti:
      1. Klikkaa kohdassa Opinnot (Kooste meneillään olevista opinnoistasi / Kurssit ja kokonaisuudet) kyseisen opintokokonaisuuden linkkiä.
      2. Klikkaa avautuvalta sivulta Yleiset tiedot tästä opintokokonaisuudesta -linkkiä, jolloin pääset opintokokonaisuuden Korppi-sivulle.
      3. Opintokokonaisuuden Korppi-sivun Sisältö-kohdasta löydät linkit opintojaksojen ilmoittautumissivuille. Jaksoilmoittautumisista ei muodostu sinulle enää maksuja.