Lasten ja nuorten liikunta

Perehdy lapsuus- ja nuoruusiän liikkumisen erityispiirteisiin lasten ja nuorten liikunnan perusopintokokonaisuudessa


Opintojen myötä ymmärrät paremmin, miten kasvu ja kehitys vaikuttavat lasten ja nuorten fysiologiaan sekä suorituskykyyn. Perehdyt urheilijaksi kasvamisen malleihin, liikunnan terveysvaikutuksiin ja mahdollisiin riskeihin sekä eettiseen ja turvalliseen testaustoimintaan. Opinnoissa tarkastelet lasten ja nuorten liikkumista mm. liikuntapedagogiikan, vuorovaikutuksen ja etiikan näkökulmista.

Suosittelemme opintokokonaisuutta kaikille liikunnasta kiinnostuneille. Se sopii loistavasti esimerkiksi lasten ja nuorten liikunnanohjauksessa, urheiluvalmennuksessa, varhaiskasvatuksessa, liikunnanopetuksessa sekä terveystiedon parissa työskenteleville.

Opinnot on opiskeltavissa lukuvuonna 2022-2023 joustavasti verkon välityksellä.


Tutkintotavoitteinen opiskelu

  • Opinnot soveltuvat esimerkiksi terveystieteiden avoimen väylän (kandidaattiohjelma) valinnaiseksi opintokokonaisuudeksi (25 op sivuaine).
  • Jos olet tutkinto-opiskelija, kysy tiedekunnastasi, voiko opinnot sisällyttää tutkintosi vapaavalintaisiin opintoihin. Opinnot kuuluvat JYU:n liikuntatieteellisen tiedekunnan opetussuunnitelmaan.
  • Lasten ja nuorten liikunnan perusopintokokonaisuus ei vastaa opettajankoulutuslaitosten liikuntakasvatuksen perusopintoja eikä se anna oikeutta hakeutua liikuntakasvatuksen aineopintoihin. Opinnot eivät johda liikunnanopettajan pätevyyteen.

  • Onko sinulla kysyttävää Jyväskylän yliopiston tutkintokoulutuksen hakuun, valintakokeisiin tai tutkinto-opiskeluun liittyvistä asioista? Yleisissä hakuasioissa voit ottaa yhteyttä JYU:n Hakijapalveluihin
  • Kysymykset liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkinto-opiskelusta, opiskelijavalinnoista ja hakuneuvonnasta voit osoittaa osoitteeseen: opintoasiat-sport@jyu.fi

Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alta itseäsi kiinnostavaa opintojaksoa ja valitsemalla Ilmoittaudu opintoihin -välilehden.

Kevään 2023 ilmoittautumislinkit päivitetään loka-marraskuussa 2022. Koko lukuvuoden opetusaikataulut löytyvät opetusohjelmasta "Näin aloitan opintoni" -välilehdeltä.